Olympiske Lege

Sydkorea foreslår fælles koreansk ishockeyhold ved OL

Nordkorea vil deltage ved vinter-OL i Sydkorea, og nu foreslår værtslandet et fælles koreansk ishockeyhold.

Lørdag 20. januar skal den store slagplan for Nordkoreas deltagelse ved vinter-OL i sydkoreanske Pyeongchang lægges. Foto: Lee Jin-man/AP

Stemningen mellem Nord- og Sydkorea har længe været anspændt grundet Nordkoreas atomprogram, men nu ser det ud til, at den kan ændre sig.

Sydkorea har foreslået, at de to lande deltager med et fælles kvindeligt ishockeyhold, og at de går ind samlet under åbningsceremonien ved vinter-OL, der afholdes i Sydkorea i februar.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Forslagene blev stillet tirsdag, da de to lande mødtes, og Nordkorea bekræftede, at landet har tænkt sig at deltage i vinter-OL, der afholdes i den sydkoreanske by Pyeongchang.

- Vi kom med flere forslag. Blandt andet at lave et fælles kvindeligt ishockeyhold og at gå ind sammen under åbningsceremonien, siger Sydkoreas vicesportsminister, Roh Tae-Kang, ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

Det var ikke alle detaljer, der kom frem efter tirsdagens møde, og det er først fredag, at det kom frem, at Sydkorea har foreslået et fælles ishockeyhold.

Desuden har Sydkorea foreslået, at de to lande mødes på mandag for at tale yderligere om vinter-OL. Nordkoreas reaktion på forslagene er endnu ikke kendt.

Der er kun to nordkoreanske deltagere ved OL, som det ser ud nu, og det er to kunstskøjteløbere. De har kvalificeret sig, men de nåede ikke at tilmelde sig i tide.

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) har dog udvist velvilje i den sag og har meldt ud, at man vil overveje at dele wildcards ud til andre nordkoreanske atleter.

Nord- og Sydkorea, der rent teknisk stadig er i krig mod hinanden, gik samlet ind under åbningsceremonien ved OL i Sydney i 2000, OL i Athen i 2004 og under vinter-OL i Torino i 2006.

Landene har tidligere dannet fælles hold. I 1991 deltog samlede koreanske hold ved VM i bordtennis og et ungdoms-VM i fodbold. Men de koreanske lande har aldrig tidligere deltaget ved OL med et fælles hold.

Nordkorea boykottede OL i Seoul i 1988, så legene i Pyeongchang kan blive første gang, at landet deltager ved OL i Sydkorea.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her