Olympiske Lege

Hviderusland kritiserer Ruslands OL-udelukkelse

Det internationale skiforbund tøver med at suspendere otte langrendsløbere.

Langrendsløberen Alexander Legkov har appelleret sin OL-udelukkelse. Arkivfoto: Gregorio Borgia/AP

Ikke overraskende får Rusland opbakning fra Hviderusland i sagen om udelukkelse fra vinter-OL i Sydkorea i februar næste år.

Mens de fleste lande onsdag reagerede positivt på, at IOC, den internationale olympiske komite, valgte at udelukke Rusland som nation fra vinter-OL efter afsløringen af statsstyret doping, tog Hviderusland naboernes parti.

»Beslutningen har chokeret os. Det er en uhørt hård beslutning,« siger Georgy Katulin, der er generalsekretær i Hvideruslands olympiske komite.

»På IOC-mødet prøvede de at bevise, at der var foregået statsstøttet doping i Rusland. Men klare beviser blev ikke fremlagt, de påstod at ramme ledere fra det russiske sportsministerium, men straffen ramte alle; hundredvis af idrætsfolk og Ruslands olympiske komite,« siger Gregory Katulin til det russiske nyhedsbureau, R-Sport ifølge hjemmesiden insidethegames.com.

»Uskyldige, som ikke har været involveret i dopingskandaler, men har troet på de olympiske idealer og som har trænet til begivenheden, er blevet ramt,« sagde generalsekretæren fra Hviderusland, som politisk og økonomisk er nære allierede med Rusland.

Video: Putin vil ikke boykotte OL efter IOC-dom

22 af de 24 russiske idrætsfolk, som allerede er blevet udelukket fra deltagelse i vinter-OL valgte i går at appellere deres sager i samlet flok til den internationale sportsdomstol, CAS, med ønsket om, at deres sager bliver behandlet færdig i god tid inden vinter-OL i februar.

Blandt de allerede udelukkede russere er otte langrendsløbere, som dyster i det internationale skiforbud, FIS’s, regi. De er midlertidigt blevet suspenderet af FIS, der dog tøver med at suspendere russerne fra den igangværende World Cup i langrend. De otte er Alexander Legkov, Evgeny Belov, Julia Ivanova, Evgenia Shapovalova, Alexey Petukhov, Maxim Vylegzhanin, Yulia Chekaleva og Anastasia Dotsenko.

Skiforbundet vil først selv vurdere Wadas rapporter, som forbundet får i hænde 14. december, inden FIS vil tage yderligere skridt i forhold til russernes deltagelse i World Cup’en.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
IOC
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Forskere: Ægtepar deler risiko for at udvikle sukkersyge
Med studiets resultater in mente bør man ikke kun kigge på individet, men også på ægtefæller og husstande generelt, når man vil opspore udiagnosticeret diabetes, lyder det fra forskergruppen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her