Olympiske Lege

Danske hurtigløbere har gode OL-chancer i ny isdisciplin

Tre skøjteløbere jagter OL-billetter i den kommende måned. Det første af fire stævner afvikles i weekenden.

Man kan ikke dyrke speedskating på dansk jord, men alligevel har en dansk trio gode muligheder for at kvalificere sig til vinter-OL i disciplinen.

Et ambitiøst dansk skøjteprojekt, der blev sat i søen tilbage i 2010, skal kulminere i de kommende måneder. Den første eksamen ligger i denne weekend.

Fredag eftermiddag begynder World Cup-afdelingen i hollandske Heerenveen. Det er den første af fire stævner, der samtidig gælder som OL-kvalifikation.

- Vores muligheder for at få folk med til OL er egentlig ganske fornuftige baseret på sidste års resultater, siger landstræner Jesper Carlson.

I de traditionelle discipliner, hvor man kører en-mod-en på banen, knytter forhåbningerne sig primært til Viktor Hald Thorup på 5000 meter.

Men især i den nye OL-disciplin mass start, der ligner cykelbanens pointløb, er der muligheder for Thorup, Stefan Due Schmidt og Elena Møller Rigas.

- Den disciplin ligger lidt mere til os, for her er der 26 løbere på isen samtidig. Det er mere taktisk. Vores historik er, at vi er vokset op som rulleskøjteløbere, og det her løb er ligesom et rulleskøjteløb på is.

- Det kan vi finde ud af. Her blev Elena nummer otte til VM på OL-banen. Viktor blev nummer 12. På den distance er vi rimelig seriøse omkring, at vi kommer til at gøre det godt, siger Jesper Carlson.

Viktor Hald Thorup er så sikker på, at han kommer med til OL, at han har lagt sin formkurve an på at toppe i februar og ikke i de kommende ugers kvalifikation.

- Min målsætning handler ikke som sådan om at kvalificere mig til OL, for det er ikke så svært. Jeg har fem gange kørt i top-ti, og jeg er i hvert fald ikke blevet dårligere i år, siger Slagelse-løberen.

Efter denne weekends strabadser i Holland venter endnu en World Cup-afdeling i norske Stavanger om en uge.

Derefter er der en uges pause inden de sidste to stævner, der begge er placeret i Nordamerika.

1-3. december skal løberne til Calgary i Canada, mens det en uge senere går løs i Salt Lake i USA.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Alle skal føle sig hjemme i den danske folkeskole

Dorte Lange, Næstformand i Danmarks Lærerforening
Det er afgørende for vellykket integration, at vi bliver meget bedre til at inkludere indvandrerbørn i folkeskolen. Det kræver bl.a. et opgør med, hvad det vil sige at være dansk.
Annonce
Biler
Ærgerlig fejl: Populær opladningshybrid bruger benzinmotoren ved eldrift
I de kolde måneder vil benzinmotoren arbejde, selv om en Kia Niro plug-in hybrid kører på eldrift, fordi den driver varmeapparatet. Importøren arbejder på at løse problemet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her