*

Formel 1

Sebastian Vettel måtte udgå af Japans grandprix på grund af et defekt tændrør

Ferraris Sebastian Vettel måtte udgå af Japans grandprix med den mindste fejl af alle.

Efter seks omgange måtte Vettel køre i garage. Med den mindste af alle komponentfejl. Foto: Kazuhrio Nogi/AP

Ferraris Sebastian Vettel udgik efter få runder af Formel 1-grandprixet i Japan. Han startede som nummer to på startgridden efter sin rival Lewis Hamilton i Mercedes, men allerede kort tid inde i løbet stod det klart, at hans Ferrari ikke havde kræfterne til at følge med.

Sebastian Vettel førte VM for seks uger siden. Nu er han 59 point efter. Foto: Toru Takahashi/AP

På første omgang blev han overhalet af Max Verstappen, og så trillede han ned i feltet ude at kunne gøre modstand mod ellers middelmådige biler.

Efter seks omgange kørte Vettel sin Ferrari i garage, og udbyggede Lewis Hamilton sin føring i verdensmesterskabet til 59 point – et nærmest umuligt forspring at hente for Sebastian Vettel, da der kun er 100 point at køre om i de fire resterende løb.

Good Boy! Endelig succes for Magnussen – og seks grimme uger for Ferrari

Nu viser det sig, at problemet med Sebastian Vettels Ferrari var et tændrør til en pris på knap 500 kr. i en bil, der i rå materialer koster omkring 50 mio. kr. at bygge – uden udvikling.

Ifølge CNN har Ferrari forsøgt at lægge låg på den pinlige situation, hvor teamet forsøgte at skifte det genstridige tændrør på startgridden før løbet.

»Jeg føler, at jeg skal forsvare teamet, for vi har hidtil gjort et fantastisk job i denne sæson. Det er en skam, at vi har haft problemer med pålideligheden af bilen, men sådan er det sommetider,« siger Sebastian Vettel til CNN.

For seks uger siden førte Sebastian Vettel VM-serien, men nu er sæsonen ved at smuldre imellem fingrene på italienerne, hvor også konstruktør-VM er langt væk – og forskellen på nummer et og to i dette VM er mange millioner i præmiepenge.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her