*

Formel 1

Endelig succes for Magnussen – og seks grimme uger for Ferrari

Kevin Magnussen kørte et flot løb og lavede dagens bedste overhaling.

Endelig fristes man til at sige. Endelig succes for Kevin Magnussen, der scorede fire point med en flot ottendeplads ved grandprixet i Japan.

Slutstillingen i Japan
 1. Hamilton (Mercedes)
 2. Max Verstappen (Red Bull)
 3. Daniel Ricciardo (Red Bull)
 4. Valtteri Bottas (Mercedes)
 5. Kimi Räikkönen (Ferrari)
 6. Esteban Ocon (Force India)
 7. Sergio Perez (Force India)
 8. Kevin Magnussen (Haas)
 9. Romain Grosjean (Haas)
 10. Filipe Massa (Williams)
 11. Fernando Alonso (McLaren)
 12. Jolyon Palmer (Renault)
 13. Pierre Gasly (Toro Rosso)
 14. Soffel Vandoorne (McLaren)
 15. Pascal Wehrlein (Sauber)

Det var det første point, siden han blev nummer syv i Aserbajdsjan den 25. juni.

Og pointene var såre fortjent efter flot kørsel, hvor Magnussen startede som nummer 12.

Samtidig blev Romain Grosjean nummer ni, og de seks point, som Haas scorede, betyder, at Haas overhaler Renault i konstruktørverdensmesterskabet.

Kevin Magnussen tog en enkelt placering i starten og en placering mere, da Kimi Räikkönen røg ud i græsset, og så var danskeren i pointene, men han blev straks presset bagfra.

Magnussen kludrede i starten: Glemte at slå 100 ekstra heste til

Et af løbets store spørgsmål var dækstrategien. Temperaturen på asfalten var på 44 grader, og sådan noget slider voldsomt på gummiet, og f.eks. fik Kevin Magnussen allerede på syvende omgang at vide, at han skulle spare på bagdækkene, som led under kørslen. Han gik i pit som en af de første på 19. omgang og kom ud på soft-dækket, som skulle holde til at køre løbet til ende.

Herefter lå Kevin Magnussen og kæmpede mod Filipe Massa i adskillige omgange, hvor Romain Grosjean lå lige i kølvandet og brokkede sig over, at han gerne ville forbi. Så fik vi ellers et spændende race med en slange af kørere: Massa, Magnussen, Grosjean, Hülkenberg og Gasly.

Den kamp endte som en stor succes for Haas. Massa forbremsede sig i sving to, Magnussen huggede til, og »GOOD BOY« råbte amerikanerne over radioen.

Haas havde god grund til at begejstringen, for det var dagens bedste overhaling, og i infighten fik Massa et bette skub, så det endte med, at Grosjean også passerede brasilianeren – til står jubel for Haas-teamet.

For Sebastian Vettel blev løbets start et mareridt, da han mistede motorkraft. Under en safetycar – Sainz røg i barrieren – forsøgte Ferrari at rode med indstillingerne, men lige lidt hjalp det. Motoren var ustabil, og Ferrari valgte at trække bilen ud af løbet. Så var det op til Lewis Hamilton på førstepladsen at køre 25 point yderligere hjem i den samlede stilling. Bag sig havde han to Red Bull-racere med Max Verstappen og Daniel Ricciardo, hvor Max Verstappen til slut pludselig havde langt mere fart i raceren end Hamilton, men Hamilton afværgede angrebet på sidste omgang.

Afstanden mellem Hamilton og Vettel er nu på 59 point, og det skal vel og mærke ses i lyset af, at Sebastian Vettel for seks uger siden førte verdensmesterskabet. Med fire løb tilbage er der 100 point at køre om. Det ligner en umulig opgave for Sebastian Vettel, og det har altså været seks grimme uger for Ferrari, hvor konstruktørmesterskabet også er forsvundet.

»Det har selvfølgelig været bitter de to seneste løb, og vi er alle skuffede. Nu skal vi give den fuld gas de næste løb, for vi har stadig en chance, men det er ude af vores hænder,« sagde Sebastian Vettel, mens løbet stadig var i gang.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her