*

Formel 1

Magnussens tidligere holdkammerat bekræfter tidligt farvel til Renault: Jeg stopper efter søndagens grandprix

Nyheden er blevet bekræftet af det franske Formel 1-team.

Jolyon Palmer (tv), da han stadig var holdkammerat med danske Kevin Magnussen i Renault. Nu er de begge fortid hos teamet. Arkivfoto: AP

I næsten en måned har han været »dead man walking« hos det franske Formel 1-team Renault, og nu tager Jolyon Palmer konsekvensen.

Kevin Magnussens tidligere holdkammerat meddelte lørdag på det sociale medie Instagram, at søndagens grandprix på banen i Suzuka bliver britens sidste løb for Renault.

»Tak til alle for støtten gennem de seneste to år - det betyder meget«, skriver han.

Ud med dig: Magnussens tidligere holdkammerat læste om ”fyring” på internettet

Kort efter blev nyheden bekræftet af Renualt.

Jolyon Palmer kunne den 15. september læse nyheden om, at Carlos Sainz skal køre for Renault i næste sæson og dermed overtage Palmers sæde, da Niko Hülkenberg allerede var blevet bekræftet som én af kørerne for næste år.

»Jeg fik det at vide ved at læse Autosport. Og så fik jeg det derefter bekræftet, da jeg talte med nogle personer,« sagde Palmer siden om »fyringen« til Autosport.

Siden spekulerede flere medier i, at Renault ville købe briten ud af kontrakten, så Carlos Sainz kunne debutere ved grandprixet i Malaysia den 1. oktober.

Kevin Magnussen mistede vinge undervejs i kvalifikation i Japan

Nu har parterne indgået et økonomisk forlig, og Jolyon Palmer kan koncentrere sig om at finde et nyt job - Formel 1-teamet Williams er blevet nævnt som en mulig destination.

I denne sæson har Jolyon Palmer hentet otte point til sit hold, hvilket skete under grandprixet i Singapore. Til sammenligning har holdkammeraten Hülkenberg hentet 34 point.

Jolyon Palmer fik op til denne sæson ganske overraskende forlænget sin kontrakt med Renault, efter Kevin Magnussen havde afvist at forlænge sin.

Danskeren kører nu i stedet for Haas-teamet.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her