Annonce
Formel 1

Fernando Alonso langer ud efter Kevin Magnussen

Den tidligere verdensmester siger, at alle kørerne er imod Kevin Magnussen.

Fernando Alonso var irriteret over Kevin Magnussen. Foto: Zsolt Czegledi/AP

Kevin Magnussen og Fernando Alonso havde en hård kamp under Malaysias grandprix, og Fernando Alonso var ikke kølet af efter løbet.

Han antyde, at det kun er Kevin Magnussen af feltet 20 kørere, der bryder sig om danskerens kørestil.

»Ser man på hans kørsel, så er vi kørere mere eller mindre enige. Det står 19-1,« sagde Fernando Alonso til Planet F1 og hentydede til episoden, da Renaults Nico Hülkenberg efter et løb i Ungarn langede ud efter Kevin Magnussen og kaldte ham feltets mest usportslige kører.

Magnussens racer udstillet som en nøgenmodel på Storetorv

Episoden skete med omkring 20 omgange igen, da Alonsos McLaren-racer tydeligvis var hurtigere end Kevin Magnussens. Men danskeren er ikke en, der bare sådan lige giver sin placering væk, og de to kørere udkæmpede et hårdt slag, før Fernando Alonso kørte forbi Magnussen.

Da den tidligere verdensmester var kommet forbi, forsøgte Kevin Magnussen at overhale tilbage, men i et venstresving pressede Alonso Magnussen ved at rette bilen sent op.

»Hvilke idiot. Hülkenberg havde ret,« sagde Fernando Alonso over radioen, hvor han hentydede til at Nico Hülkenberg på et tidspunkt kaldte Magnussen for feltet mest svinske kører.

Kevin Magnussen fyrede tilbage med: »hvad helvede lavede den fyr«.

Kevin Magnussen sagde efter løbet til 3+, at han blot mente, at det var »almindeligt race«.

Efter hidsig meningsudveksling: Kevin Magnussen forklarede årsag til »idiot«-udtalelse

Jyllands-Postens Formel 1-ekspert, Thomas Wulff, tager Kevin Magnussens side i uoverensstemmelsen.

»Det er som om, at reglerne kun gælder en vej, når Kevin Magnussen er involveret,« siger Thomas Wulff.

Han peger på, at det var tydeligt, at Fernando Alonso kørte lige ud i stedet for at dreje, da Kevin Magnussen forsøgte at overhale tilbage.

Og så er Thomas Wulff ikke specielt imponeret over Fernando Alonso, som viste dobbeltmoral senere i løbet, da han blev overhalet med en omgang af Ferraris Sebastian Vettel.

Selvom at Alonso havde det såkaldte blå flag – hvor en kører efter reglerne skal holde tilbage, når der skal overhales med en omgang – gav Alonso sig ikke.

»Alonso er ikke presset af nogen som helst. Der er ikke nogen i nærheden, og alligevel ligger han sig i midten. Det er dårlig stil,« siger Thomas Wulff.

Sebastian Vettel brokkede sig under løbet: »jeg troede, at han var bedre end det«, men det rørte ikke Fernando Alonso.

»For mig i bilen så det fint ud, og vi har jo hørt ham mange gange sige ”blå flag, blå flag”, så det var nok bare en af de episoder,« sagde Fernando Alonso til Planet F1.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her