Formel 1

Formel 1-chef: 40 byer jagter muligheden for at blive Formel 1-værter

Men ifølge Sean Bratches satser man særligt på gadeløb i en storby.

Et Formel 1-løb i København med billeder af Christiansborg, Tivoli og verdens bedste kørere bragende henover Knippelsbro. Det arbejder et konsortium med tidligere videnskabsminister, Helge Sander, i spidsen på at forvandle til virkelighed i 2020. Men Danmark er så langt fra eneste land, der har vist interesse i at blive del af en ny løbskalender.

Det fortæller Sean Bratches, der er kommercielle direktør for Formel 1-ejerne Liberty Media.

»I løbet af mine syv måneder i dette job har vel cirka 40 lande og byer tilsammen rettet henvendelse og vist interesse i at være værter for et Formel 1-løb. Det er meget opløftende,« siger Bratches til Motorsport.com.

Grænsen for antallet af Formel 1-løb på en sæson er 25. Positivt for det danske bud er, at Brachtes har gjort det klart, at Liberty Media først og fremmest leder efter gadeløb i store byer frem for den mest økonomisk interessante løsning.

»Historisk set har processen omkring nye løb været meget reaktionær fra Formel 1's side, hvor byerne er kommet på banen med en interesse. Nu prøver vi også at gøre det anderledes og være mere proaktive i at identificere de byer og lande, som passer til vores strategi og brand ved at kunne være værter for store fanmængder, specielt i centrum af store byer,« siger han.

Her er den danske Formel 1-bane: Skarpt sving ved Christiansborg og 300 km/t hen over Knippelsbro

Det danske bud på en Formel 1-weekend ligger ifølge Helge Sander på omkring de 300 millioner kroner. Sander har tidligere fortalt Jyllands-Posten, at det mulige københavnske grandprix er gået ind i en ny fase, efter man har fået et nik til at gå videre med planerne fra Liberty Medias side.

»Vi skal have kvalificeret vores budget, så vi kan sikre, at vi kan samle den kapital, der er nødvendig for at arrangere et Formel 1-løb. Det næste halve år bliver et reelt arbejdsår, hvor mange praktiske ting skal på plads, nu hvor vi har fået en række formelle ting afklaret. Vi skal også have startet forhandlinger med regeringen, der har givet sin principelle tilslutning til Formel 1 i København,« sagde Helge Sander til Jyllands-Posten i forbindelse med en historie om den københavnske banes udseende.

Politiker om danske Formel 1-planer: »Det synes jeg ikke, at man kan byde københavnerne«

I øjeblikket er der 21 baner på Formel 1-kalenderen. Men minimum et par af dem er udset til at blive erstattet i den nærmeste fremtid. Senest har ejerne bag grandprixet på Silverstone udnyttet en option for at komme ud af aftalen med Liberty Media på grund af manglende kapital. Sean Bratches vil ikke offentligt sige, hvordan en kommende Formel 1-kalender kan komme til at se ud.

»Vi kommer til at have en fordeling mellem bybaner, traditionsbaner og nyere baner bygget specielt til Formel 1. Men lige nu er vores hovedmål at skabe flere gadeløb. Vi synes, at der er mange interessante muligheder i det.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her