Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Formel 1

Daniil Kvyat er ude med krads kritik af Formel 1-dommerne

En hård dag for russeren medførte et stor udbrud efter løbet i Canada.

Russiske Daniil Kvyat var ikke tilfreds efter Canadas Grand Prix. Foto: Ivan Sekretarev/AP

Det var ikke kun Kevin Magnussen, som var utilfreds med dommerne ved søndagens grand prix i Canada. Men mens danskeren nøjedes med at konkludere, at ingen er perfekte, efter han blev idømt en straf for at overhale under virtual safety-car, tog russiske Daniil Kvyat kritikken et skridt videre.

»De har et job, som efter min mening ikke er særlig svært, men de kan ikke gøre det ordentligt,« sagde Kvyat efter løbet og tordnede videre.

»Jeg forstår det ikke. Det er et cirkus. Et dumt cirkus,« lød det fra den russiske Toro Rosso-kører efter løbet til diverse medier ifølge Autosport.

Årsagen til Kvyats udbrud kom på baggrund af to episoder. I første omgang startede hans bil ikke som planlagt, da opvarmningsomgangen blev indledt. Kvyat fik dog gang i den igen og kørte op igennem feltet for at starte som nummer 11, da de fem røde lamper gik ud ved løbets begyndelse. Reglerne fastslår dog, at en langsomt startende kører under opvarmningsomgangen skal indlede løbet fra pit line i stedet for banen, hvis han ikke når at genfinde sin position inden den første safety car-linje. Noget som ikke lykkedes for Daniil Kvyat. 

Magnussens chef roser konkurrenten efter endnu et point

Han modtog derfor i første omgang en drive-through penalty, som dommerne sidenhen via FIA annoncerede, burde have været en ti sekunders straf, der tvang russeren til at holde stille i ekstra tid ved sit næste pit stop.

»De burde nedlægge den dumme regel. Hvad er den godt for? Er vi taxi-kørere eller Formel 1-kørere?,« undrede Kvyat sig.

Han vil nu tage situationen op med Formel 1's løbsdirektør.

»Jeg skal tale med Charlie Whiting. Det er irriterende. Det er et simpelt job, men det bliver ikke gjort på den rigtige måde, « sagde russeren, der måtte udgå af søndagens grandprix med mekaniske problemer.

Daniil Kvyat startede sidste sæson for Red Bull, inden han blev erstattet af Max Verstappen og rykket ned til søsterholdet Toro Rosso.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her