Annonce
Formel 1

Sådan ser Formel 1-racerne ud om 10 år

Renault er kommet med et bud på, hvordan en Formel 1-bil ser ud om 10 år.

Med 40 års erfaring i Formel 1 er det nok værd at lægge øre til, hvordan en af sportens mest erfarne aktører forestiller sig, at en Formel 1-bil ser ud om 10 år.

Sådan en vision har Renault fremlagt på bilmessen Auto Shanghai 2017, og der er mange detaljer, hvoraf det ikke er usandsynligt, at man kan finde nogle af dem i fremtidens Renault-personbiler.

Renault forestiller sig f.eks., at brændstoftanken er halvt så stor, da bilens indbyggede batterier er blevet fem gange mere effektive og så små, at de kan overtage en stor del af drivkraften.

Vingerne på bilen bliver mere dynamiske, således at de kan forme sig mest effektivt, alt efter om bilen kører på et lige stræk eller svinger.

I den mere Formel 1-agtige ende af spektret finder man et gennemsigtigt chassis, hvor man bedre kan se køreren, mens bilen kører - Renault forestiller sig også at chaufføreren udstyres med en gennemsigtig hjelm, så man får indsigt i vedkommendes ansigtsudtryk under kørsel.

Det gennemsigtige chassis gør det lettere at se kørerens udfordringer. Foto: Renault

Endvidere skal målinger for kørerens fysik lægges ud til frit skue under løbene, således at fans får en bedre forståelse for, hvordan den enkelte køres fysiske forfatning er.

Bilerne skal også kunne styres uden menneskelig indgriben. Det vil f.eks. øge sikkerheden under safetycar.

Renault tager også skridtet en tand længere og foreslår ændringer til formatet med et løb på 250 kilometer, samt en afsluttende sprit.

Foto: Renault

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her