Formel 1

Vettel vandt i kaotisk løb, hvor Magnussen udgik

Kevin Magnussen udgik i et løb, hvor Sebastian Vettel kørte et stærkt løb.

Allerede under opvarmningen hostede Haas-raceren, hvor der efter forlydender skulle være problemer med oliesystemet på bilen. Foto: Hassan Ammar/AP

Aftenløbet i Bahrain blev ikke nogen succes for Kevin Magnussen, der måtte udgå på niende omgang med motorproblemer.

Til gengæld var der spænding i toppen af feltet, hvor Vatteri Bottas (Mercedes), Lewis Hamilton (Mercedes) og Sebastian Vettel skiftedes til at føre løbet.

Det blev dog Sebastian Vettel, der tog sejren og dermed sæsonens anden sejr, mens Hamilton blev nummer to med Bottas på tredjepladsen.

Lewis Hamilton måtte lide den tort at blive overhalet af Vettel i første sving, men derfra var det en evig jagt, hvor Hamilton var tæt på, men selvom at Hamilton halede ind på Sebastian Vettel på de sidste 10 omgange, var tyskeren i kontrol og kørte sikkert hjem.

Foto: Luca Bruno/AP

Resultatet af grandprixet i Bahrain

1. Sebastian Vettel (Ferrari)

2. Lewis Hamilton (Mercedes)

3. Valtteri Bottas (Mercedes)

4. Kimi Räikkönen (Ferrari)

5. Daniel Ricciardo (Red Bull)

6. Filipe Massa (Williams)

7. Sergio Perez (Force India)

8. Romain Grosjean (Haas)

9. Nico Hülkeberg (Renault)

10. Esteban Ocon (Force India)

11. Pascal Wehrlein (Sauber)

12. Daniil Kvyat (Toro Rosso)

13. Jolyon Palmer (Renault)

Et af løbets store spørgsmål var, om Mercedes ville lade deres to kørere kæmpe ligeligt mod hinanden. Spørgsmålet var aktuelt, da Valtteri Bottas og Lewis Hamilton startede som nummer et og to. Svaret svæver lidt hen i vinden, da Mercedes kørte de to racere på to forskellige strategier, men i de tvekampe, som der var imellem de to, så det ud som om, at der var frit spil. Omtrent halvvejs igennem løbet overhalede Hamilton Bottas helt regulært og ved næste duel var Hamiltons racer betragteligt hurtigere end Bottas, der overlod pladsen uden kamp.

Lewis Hamilton måtte lide den tort, at da han kørte i pit var Mercedes i gang med skifte dæk på Bottas’ racer. Derfor sænkede han farten, og bag ham måtte Daniel Ricciardo træde på bremsen i pitlane. Den slags er ikke tilladt, og det kostede fem sekunders straf – Hamilton kom ind 6,6 sekunder efter Vettel.

Hvor Magnussen altså havde problemer med Haas-raceren, gik det anderledes godt for hans teamkammerater Romain Grosjean, der viste at amerikanerne har lavet en bil, der er ganske konkurrencedygtig. Franskmanden begyndte racet som nummer ni, og han fik ikke en god start. Men efter at have haltet lidt bagefter lavede Haas et godt pitstop, hvor Grosjean kørte sig op fra nummer 15 til 8.

Nu mangler amerikanerne bare at få stablet et løb på benene, hvor begge biler gennemfører...

For Kevin Magnussen fulgte tredje løb for Haas fulgte ikke det positive resultat fra Kina, hvor han blev nummer otte.

Allerede på ottende omgang kørte Kevin Magnussens sin bil ud af banen, hvor den tydeligvis havde problemer.

Det var ikke første gang, at han havde problemer på løbsdagen på Sakhir i Bahrain.

Allerede under opvarmningen hostede Haas-raceren, hvor der efter forlydender skulle være problemer med oliesystemet på bilen.

Den 24-årige dansker fik ellers en fin start, selvom han måtte begynde på dumpo-pladsen. Han overhalede straks to biler og Daniil Kvyat, der kørte af banen efter en duel. Det betød dog, at han kom til at ligge bag feltets snedigste hund, Fernando Alonso, som man ikke sådan lige overhaler uden kamp, og Kevin Magnussen nåede aldrig for alvor at true spanieren, inden han selv valgte at køre sin bil ud af trafikken.

Kevin Magnussen var ikke den eneste, der havde problemer i løbet, hvor der var lettere kaos med biler stod af på stribe. Stoffel Vandoorne fik slet ikke sit vrag af en McLaren på banen, Alonsos McLaren kom heller ikke i mål, Max Verstappen (Red Bull) kørte af banen i et sving og brokkede sig over, at bremserne ikke virkede, Magnus Ericsson (Sauber) udgik med en defekt gearkasse, mens Carlos Sainz (Toro Rosso) og Lance Stroll (Williams) kørte ind i hinanden, og begge udgik med en safetycar til følge.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her