Formel 1

Magnussen får to konkurrenter færre næste sæson

Formel 1-teamet Manor er gået konkurs.

Manor er gået konkurs. Foto: Ross Land/AP

Det er dyrt at drive et Formel 1-team. Det kan mange rigmænd skrive under på.

Fredag gik endnu et team konkurs, da Manor drejede nøglen om.

I begyndelsen af januar gik Manor i betalingsstandsning, og siden har firmaet FRP Advisory forsøgt at finde investorer for at undgå en konkurs.

Det er dog ikke lykkes, og nu mister 212 medarbejdere deres job.

”Gennem de seneste måneder har vi arbejdet uafbrudt på at finde nyt kapital for at sikre en fremtid på lang sigt, men vi må desværre meddele, at det ikke er lykkedes inden for den tid, som vi havde til rådighed,” skriver FRP Advisory i en pressemeddelelse.

Firmaet havde ellers fundet penge til at betale løn indtil 31. januar, men på den lange bane kom der ikke noget ud af anstrengelserne med at finde penge til Just Racing Services – JRSL – der er det overordnede firma bag Manor.

”Selvom at der er løn til alle 212 ansatte tirsdag den 31. januar, vil alle på nær en lille håndfuld ansatte blive fyret ved udgangen af januar,” skriver FRP Advisory.

Manors konkurs er langt fra den første i Formel 1-verdenen. I 2014 gik Caterham konkurs, Lotus var på nippet i 2015, inden Renault overtog resterne, mens Marussia led samme skæbne, inden Manor tog over i 2015. Det blev altså kun til en sæson med Manor i feltet.

Her scorede Pascal Wehrlein et point i det østrigske grandprix, men skæbnen var hård ved Manor. I det næstsidste grandprix i Brasilien overhalede Sauber med Felipe Nasr bag rattet Manor i konstruktørernes VM. Nasr scorede to point, og sendte Manor ned på 11. og sidstepladsen i VM, hvilket er en reduktion på 300 mio. kr. i indtjeningen – ikke en ubetydelig detalje i forhold til at overleve eller ej.

Konkursen betyder, at der kun er 10 teams tilbage i feltet til 2017-sæsonen – og to færre biler for Kevin Magnussen at konkurrere imod.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her