Formel 1

Formel 1-chef ønsker ny start efter enerådende Ecclestone

Bernie Ecclestones tid i spidsen for Formel 1 sluttede efter fire årtier mandag. Ny chef ønsker fornyelse.

Carey Chase fortæller, at den nye ledelse har forsøgt at behandle Ecclestone med den respekt, han fortjener efter så mange år i branchen. Foto: Rick Bowmer/AP

Bernie Ecclestones regeringstid i toppen af Formel 1 er slut, og det er på tide at starte på en frisk.

Det er budskabet fra Chase Carey - den nye formand og administrerende direktør for selskabet bag Formel 1.

Ecclestones tid i spidsen for motorsportens mest prestigefyldte løbsserie sluttede mandag, da en gruppe amerikanske investorer under navnet Liberty Media købte aktiemajoriteten i selskabet bag Formel 1 for omkring 55 milliarder kroner.

Mens den 86-årige Bernie Ecclestone hyldes for at have forvandlet Formel 1 til en global forretning med en værdi på adskillige milliarder, så får han også kritik for ikke at være i stand til at modernisere sporten.

Andre - inklusive sportens nye frontmand - har udtrykt bekymring over, at Bernie Ecclestone havde for meget magt i Formel 1.

I et interview med BBC understreger Chase Carey, at sporten trænger til fornyelse.

- Han har styret sporten i hele sit voksne liv, og jeg har fuld forståelse for, at dette bliver en vanskelig ændring, siger Carey i interviewet.

Formel 1-konge træder tilbage og bliver ærespræsident

Carey Chase fortæller, at den nye ledelse har forsøgt at behandle Ecclestone med den respekt, han fortjener efter så mange år i branchen.

Det er årsagen til, at Bernie Ecclestone er blevet tilbudt titlen som ærespræsident for Formel 1.

- Han har kaldt sig selv diktator. Han har drevet det (Formel 1, red.) som en diktator i lang tid. Jeg synes, sporten har brug for et nyt perspektiv, siger Chase Carey.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her