*

Formel 1

Efter dårlig testdag: »Måske en fordel for Kevin«

Renault kørte den dårligste tid af alle og kun 37 omgange.

Jolyon Palmer kørte 37 omgange i den nye Renault Formel 1-racer. Foto: Siu Wu/AP

37 omgange. Den dårligst omgangstid godt 4 sekunder efter den hurtigste.

Det er facit for Kevin Magnussens Renault-team, efter at Formel 1-feltet havde første testdag i Barcelona.

Magnussens Formel 1-hold havde problemer i første test

Ifølge Jyllands-Postens Formel 1-ekspert skal man ikke lægge for meget i, at Renault snøvler rundt efter de andre.

»De har dårligt nok fået sat deres team sammen og er meget sent ude. Renault har allerede meldt ud, at de ikke kan gå hurtigere frem. Jeg vil næsten vende det om og sige, at jeg er imponeret over, at de overhovedet har været ude at køre i dag,« siger Thomas Wulff.

Mandag og tirsdag er det teamkammerat Jolyon Palmer, der sidder bag rattet, mens den 23-årige dansker tester onsdag og torsdag.

»Det kan måske være en fordel for Kevin, at han ikke de første to dage skal mosle rundt med bilen, mens den er helt grøn. Lad os håbe, at den er lidt mere pålidelig, når han skal køre, for de arbejder døgnet rundt for at optimere de data, der kommer ind,« siger Thomas Wulff.

Lige nu gælder det for Renault om at få kørt nogle omgange hjem.

»Omgangstiderne kan man ikke bruge til så meget. Det handler om at få skabt en pålidelig racerbil, for man kan ikke vinde et racerløb, hvis man ikke kommer i mål. Succeskriteriet er, at hvis de kører 25 omgange mandag, så skal de køre 50 tirsdag, og så må selvfølgelig ikke blive langsommere,« siger Thomas Wulff.

Den første testdag viste også, at Ferrari og Mercedes atter er i front.

Sebastian Vettel kørte den hurtigste tid, mens Mercedes nærmest ser ud som om, at teamet har lavet en Formel 1-racer, der kan deltage i Le Mans. Lewis Hamilton kørte 156 omgange, hvor et normalt løb i Barcelona strækker sig over 66 omgange.

»Det er nærmest skræmmende, så høj en pålidelighed Mercedes har. Det virker som et team, der er så velforberedt, at bilen er nøgleklar. De stiller den bare ud på asfalten og kører løs. Mange af de andre famler rundt i blinde og tester, mens Mercedes er klar til at køre race i morgen. Det skulle ikke undre mig, at de tester løbssimulering, og hvis Hamilton ville, kunne han trække mere fart ud af den bil,« siger Thomas Wulff.

Han glæder sig over, at Sebastian Vettel i Ferrarien kørte hurtigst.

»Sidste år så vi også momentvis, at han også kunne køre hurtigt, så man kan lægge det i det, at vi starter med at se, at Mercedes og Ferrari ligger tæt, og hvis det er en indikation på, hvordan sæsonen bliver, så er det jo bare fantastisk. Vi ved jo, at hvis Vettel har en konkurrencedygtig bil, så er han virkelig hurtig.«

Resultat efter første dag:

 KørerTeamTidOmgange
1.VettelFerrari1:24.93969
2.HamiltonMercedes1:25.409156
3.RicciardoRed Bull Racing1:26.04487
4.BottasWillliams1:26.09180
5.Celis jrForce India1:26.29858
6.ButtonMcLaren1:26.73584
7.Sainz jrToro Rosso1:27.18055
8.EricssonSauber1:27.55588
9.WehrleinManor F11:28.29254
10.GrosjeanHaas F11:28.39931
11.PalmerRenault1:29.35637
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her