*

Formel 1

Magnussens nye boss: Vi skal sejre inden for tre år

Kevin Magnussen er nu officielt Formel 1-kører, og forventningerne er høje.

Kevin Magnussen (til højre) står ved siden af Renaults CEO Charles Ghosn ved onsdagens pressemøde. Foto: Renault Sport

Kevin Magnussen er tilbage i Formel 1 i den kommende sæson med et gevaldigt pres på skuldrene. Motorsportens dårligst bevarede hemmelighed blev officiel, da Renault præsenterede både racerbil- og kørere på et pressemøde i Guyancourt uden for Paris, og som den ene af det franske teams to kørere skal Kevin Magnussen sørge for at hente sejre hjem til holdet.

Præsentationen markerede også Renaults tilbagevenden til Formel 1. Tårnhøje forventninger. Det er, hvad der er til Kevin Magnussen og Renault de kommende sæsoner.

»Målet er at være på podiet inden for de næste tre år,« sagde Renault CEO Charles Ghosn ved onsdagens pressemøde.

»Vi er her ikke bare for at deltage. Vi er her for at konkurrere på højeste niveau og vinde. Det er op til hele holdet, at det skal få succes.«

Dermed skal Kevin Magnussen og hans nye holdkammerat Jolyon Palmer levere resultater, selv om de tilsammen kun har kørt en enkelt sæson i Formel 1, men podie-fornemmelsen har Kevin Magnussen allerede stiftet bekendtskab med.

Marco Sørensen: Magnussen har mere talent end sin teamkollega

I sit første løb i debutåret 2014 sluttede han på en flot andenplads i Australien, men resten af sæsonen blev dog en skuffende oplevelse og endte reelt med at føre til bruddet med McLaren-teamet, der i 2015 valgte at satse på Jenson Button og nytilkomne Fernando Alonso.

Stolt Formel 1-historie

Selvom der er uvished omkring styrken i Renaults RS16-racer til den kommende sæson, lægger Kevin Magnussen ikke skjul på, at der forventes store fremskridt.

»Jeg har ikke været med ind over teamet, så jeg har ikke så megen viden omkring deres bil lige nu, men jeg ved, at de forventer at lave store fremskridt igennem sæsonen. Det virker til, at de har på fornemmelsen, at bilen er bagud til at starte med, så måske gælder det om at have lave forventninger,« siger Kevin Magnussen til TV3 Sport.

Magnussen: »Ved ikke, om jeg må snakke om kontrakten«

For holdet handler det om at vinde og opretholde en stolt Formel 1 tradition, der strækker sig over næsten 40 år.

»Siden 1977 har Renault vundet 12 verdensmesterskaber og deltaget i over 600 grand-prix løb,« sagde Charles Ghosn og slog fast, at Formel 1 vil være »pole-position af vores (deres red.) sportsaktiviteter.«

Sæsonens første løb finder sted i Australien til marts, hvor Kevin Magnussen og Renault altså kommer i aktion for første gang.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her