*

Formel 1

Officielt: Kevin Magnussen ny Formel 1-kører for Renault

Renault har præsenteret teamets kørere for denne sæson. Kevin Magnussen har fået et sæde.

Hvad der har været en slet skjult hemmelighed i en uge nu, er endelig blevet bekræftet.

Kevin Magnussen er i Paris blevet udnævnt til at være fast kører for Renault.

Kevin Magnussen gik på scenen uden at sige noget, men et dansk signal er der. På siden af den nye Renault-racer står der Jack&Jones flere steder, hvilket er et sikkert signal om, at Bestseller - der har brandet Jack&Jones - og Anders Holch Povlsen har støttet Kevin Magnussen økonomisk.

Der er endnu ikke kommet noget frem om, hvor lang kontrakten er mellem Renault og Kevin Magnussen.

Magnussen får briten Jolyon Palmer som makker, mens Esteban Ocon bliver reservekører.

»Teamet har fået det mål at komme på podiet inden for de næste tre år,« sagde Renault-direktør, Carlos Ghosn.

Kevin Magnussen vej til Renault-teamet er gået hen over Pastor Maldonado. Han havde oprindeligt skrevet kontrakt med Lotus (der blev købt af Renault i december 2015). Maldonado er dog en såkaldt paydriver, og da hans venezuelanske økonomiske opbakning i de statsejede olieselskab PDVSA ikke betalte banede det vejen for et Magnussen-comeback.

For Kevin Magnussen er det en enorm oprejsning, efter at han blev skrottet af McLaren. Han fik debut for det britiske team i 2014, men her ansatte man i 2015 Fernando Alonso til at være makker til Jenson Button.

I hele 2015 gik Kevin Magnussen rundt og nussede med data fra de elendige McLaren-racere, men på sin fødselsdag den 5. oktober modtog han en mail fra McLaren-direktør, Ron Dennis', sekretær, som meddelte ham, at han ikke ville få en plads i 2016.

Den plads har han nu fået på et af de mest spændende hold i feltet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her