Annonce
Formel 1

Kevin Magnussen blev nummer 17 og sidst i det italienske grandprix 2018

Kevin Magnussen endte som nummer sjok i det italienske grandprix.

Foto: Haass F1 Team

Det italienske grandprix blev ikke nogen god oplevelse for Kevin Magnussen. Han endte på sidstepladsen efter et sammenstød på sjette omgang, hvor bilen blev beskadiget. Til gengæld kørte Magnussens holdkammerat, Romain Grosjean, et godt løb.

Han holdt sig ude af balladen på første omgang, og endte som nummer seks. Det er fjerde gang i træk, at franskmanden scorer point, og han er på 35 point, hvor Magnussen har 49.

Grosjeans pointhøst sender samtidig Haas op på siden af Renault, hvor begge har 84 point, og det vil uden tvivl blive fejret som en sejr i Haas-lejeren.

Det italienske grandprix

1 Lewis Hamilton, Mercedes

2 Kimi Räikkönen, Ferrari

3 Valtteri Bottas, Mercedes

4 Sebastian Vettel, Ferrari

5 Max Verstappen, Red Bull

6 Romain Grosjean, Haas

7 Esteban Ocon, Force India

8 Sergio Perez, Force India

9 Carlos Sainz, Renault

10 Lance Stroll, Williams

11 Sergey Sirotkin, Williams

12 Charles Leclerc, Sauber

13 Stoffel Vandoorne, McLaren

14 Pierre Gasly, Toro Rosso

15 Nico Hülkenberg, Renaul

16 Marcus Ericsson, Sauber

17 Kevin Magnussen, Haas

Udgået: Fernando Alonso (McLaren), Brendon Hartley (Toro Rosso), Daniel Ricciardo (Red Bull)

Kevin Magnussen fik en dårlig start, da han i første sving blev presset og måtte køre af banen for at undgå sammenstød. Det sendte ham to pladser ned i stillingen, og 11.-pladsen var erstattet af 13.-pladsen.

På sjette omgang stødte Kevin Magnussen så sammen med Sergio Perez. Mexicanerens forhjul ramte Magnussens side, og der fløj rester af bilen i vejret.

»Der er noget i vejen, bilen er fucked,« lød det over radioen, og så måtte han i pit.

Her holdt han så længe, at han var knap 40 sekunder efter den bagerste bil, da han kom på banen igen.

Kevin Magnussen: En rigtig skidt weekend

Det eneste, han nu kunne håbe på, var en safetycar, der kunne samle feltet, men den kom aldrig, og danskeren kørte stille og roligt rundt – måske for at spare på motor og bil – da han godt vidste, at han ingen chance havde for noget som helst.

I toppen af verdensmesterskabet startede Kimi Räikkönen fra poleposition med Sebastian Vettel nummer to og Lewis Hamilton tre. Allerede efter få meter ændrede den stilling sig. Vettel og Hamilton stødte sammen i sving fire, og selvom at Vettel over radioen undrede sig over, at han var blevet presset af Hamilton, var overhalingen efter bogen. Vettel måtte i pit og få en ny frontvinge på, og fra da af var det et langt løb for at nå frem til de forreste for tyskeren.

Oppe foran forsvarede Kimi Räikkönen sin poleposition over for Hamilton, men det var ikke uden sværdslag. På fjerde omgang overhalede Hamilton, men i et par sving senere viste den 38-årige finne samme egenskaber og tog førstepladsen tilbage. Der kørte de med cirka et sekunds mellemrum i lang tid, og det var nu et spørgsmål om, hvorvidt løbet skulle afgøres på pitstop-strategi. Räikkönen gik først i pit på 21. omgang, og han kom ud i ren luft, mens Hamilton gav sin Mercedes så mange tæsk, som overhovedet muligt. Men lige lidt hjalp det. Da begge havde været i pit, var stillingen status quo.

Så spillede Mercedes til gengæld Valtteri Bottas ud. Finnen havde ikke været i pit, og han lå foran sin landsmand i Ferrarien. Nu skulle Bottas agere stopklods, og en kort overgang så strategien ud til at virke, men efter fire-fem omgange kunne Bottas ikke mere, og så var det atter Räikkönen i front med Hamilton efter.

Men briten havde ikke opgivet. Med hjælp af nogle slidt dæk på Räikkönens bil gik Hamilton i front efter 45 omgange, og fra da af så han sig ikke tilbage.

Overhalingen var også dårligt nyt for Sebastian Vettel, der således mistede endnu flere point i VM-stillingen.

Sebastian Vettel endte som nummer fire. Hamilton øgede forspringet med 13 point, således at stillingen nu er 256 til Hamilton mod 226 til Vettel.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her