Annonce
Formel 1

Magnussen langer ud efter tidligere chefer

Kevin Magnussen siger, at begyndelsen af hans karriere led under magtkampe.

Kevin Magnussen har fundet sig til rette hos Haas. Foto: Andrej Isakovic/Ritzau Scanpix

I 2014 kørte Kevin Magnussen Formel 1 for McLaren, og i 2016 kørte han for Renault. Men han nød ikke at køre i Formel 1, fordi der var rod i organisationen. Det siger den 25-årige dansker til motorsport.com.

»Det var rædselsfuldt og meget ustabilt i de forskellige teams, og så tabte jeg mit sæde,« siger Kevin Magnussen.

Efter det første år hos McLaren var Kevin Magnussen blevet lovet en kontraktforlængelse, men interne magtkampe mellem Ron Dennis – der var på Magnussens side – og de andre ejere betød, at han på sin fødselsdag via mail fik at vide, at han ikke ville få et sæde året efter.

Magnussens mentor fik sparket i magtkamp om milliarder

Hos Renault var der også magtkampe i toppen af hierarkiet, hvor den magtfulde chefingeniør Cyril Abiteboul ikke var enig med teamchef Frederic Vasseur.

Vasseur og Abiteboul (yderst til højre) var uenige om retningen for Renault. Frederic Vasseur er nu teamchef for Sauber. Foto. Frederic Le Floch/AP

Franskmændene tilbød Magnussen en kontrakt, men han foretrak at komme til Haas, hvor han har fundet fodfæste.

»Det er virkeligt sjovt. Det er den bedste og mest konkurrencedygtige følelse, jeg har haft i Formel 1. Det viser den kvalitet, det her team har. De tager beslutninger, holder sig til dem og anviser en retning, og det er en stor styrke for holdet,« siger Kevin Magnussen til motorsport.com.

Han har altid haft rygdækning fra teamchef Günther Steiner, der bakker sin kører op i modgang.

»Der er ingen magtkampe i toppen, og de er enige om tingene. De var enige om, at jeg var den kørertype, som de ville have, og så tog de beslutningen,« siger Kevin Magnussen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her