Annonce
Formel 1

Formel 1 jubler: Flere danskere ser Magnussen og co.

Der var i 2017 14,1 pct. flere seere til i Danmark til Formel i forhold til 2016.

14,1 pct. flere danskere så Kevin Magnussen i 2017 i forhold til 2016. Foto: Nelson Antoine/AP

De amerikanske ejere af Formel 1, Liberty Media, har set frem til seertallene fra sæsonen 2017. Siden 2010 har der været en nedgang i antallet af seere på verdensplan, men tallene viser, at der i forhold til 2016 var 6,2 pct. flere, der satte sig foran kukkassen, når der var Formel 1.

Tallet er på 1,4 milliarder seere (på de 20 største markeder), og det dækker over alle Formel 1-udsendelser, også træning, kvalifikation og diverse optaktsudsendelser.

Alle fire store Formel 1-markeder, Tyskland, Brasilien, Italien og Storbritannien gik frem, hvor Italien var topscorer med 19,1 pct., hvilket nok kan forklares med, at det italiensk team Ferrari for første gang i mange år kørte med om VM-titlen langt hen på sæsonen.

Liberty Media fremhæver tre højdespringere, hvor Danmark er med. Kina (42,2 pct.), Schweiz (14,3 pct.) og Danmark (14,1 pct.) får amerikanerne til at juble.

Tallet er også en god nyhed for Helge Sander, der er tovholder på projektet med at få Formel 1 til København fra 2020.

Han skal mødes med Liberty Medias administrerende direktør, Chase Carey, onsdag den 10. januar i København.

»Det er selvfølgelig positivt. Selv når jeg bevæger mig rundt til andre møder end det, der handler om Formel 1, mærker jeg, at interessen er stor. Det er positivt ikke bare fordi, at vi skal mødes med Chase Carey på onsdag, men mindst lige så positivt i relation til det politiske miljø og erhvervslivet. Der betyder interessen og opmærksomheden kolossal meget,« siger Helge Sander til Jyllands-Posten.

Når det kommer til antallet af seere til selve løbet, var der også en stigning på 1 pct., men også en bekymring for Formel 1. Brasilianeren Felipe Massa kørte sit sidste løb i 2017, og dermed bryder han en lang tradition om, at der er en kører med brasiliansk islæt i feltet. I Brasilien tunede 76 millioner mennesker mindst en gang ind på Formel 1 i løbet af sæsonen 2017, og det er et fald på 1,8 pct., og det fald kan altså fortsætte, hvis Massa ikke afløses af en anden brasilianer.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her