Motorsport

Hemmeligheden bag den perfekte start i Formel 1

Racerlegenden John Nielsen giver opskriften på en sejr.

John Nielsen

Født: 7. februar 1956 i Varde

Første år i racing i gokart

1974: Formel Ford

1975: Dansk mester i Formel Ford

1976-86: Diverse højere formel-klasser

1987: Kører i Jaguars sportsvognsteam

1988: Vinder af Daytona 24 timer

1990: Vinder 24 timersløbet på Le Mans

1995-96: Kører GT-racing for McLaren

I alt 17 Le Mans-starter, senest i 2008 i Porsche RS Spyder

I dag DTC som kører og teamchef, kommenterer F1 for ViaSat.

"Det er som at være i paradis."

Sådan beskriver Danmarks første Le Mans-vinder, John Nielsen, hvordan det føles, når man kommer helt perfekt fra start i en Formel 1-racer.

Jyllands-Posten er taget med racerlegenden til Padborg Park, hvor han sætter sig bag rattet i en rigtig Formel 1-racer.

Ideallinjen er hemmeligheden bag sejr

Se, hvordan John Nielsen klarer sig, når han trykker speederen i bund på banen i Padborg i indslaget herover.

John Nielsen giver opskriften på den perfekte start og fortæller, hvordan man i Formel 1 og anden motorsport hele tiden jagter det perfekte sving. Et sving, der følger ideallinjen.

”Under løb er det med speederen i bund hen mod næste sving. Lige i absolut sidste øjeblik er bremsningen så slut, og igen i absolut sidste øjeblik styrer jeg ind," fortæller John Nielsen.

"Og godt inde i svinget gælder det så om at give gas lige i det øjeblik, dækkene kan få fast. Hele tiden lige i det optimale øjeblik. Inde i svinget skal man ikke lige vente – for så er der en den, der er kørt udenom.”

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her