*

Motorsport

Kæmpe skuffelse for Jan Magnussen

Jan Magnussen var fem minutter fra at vinde sit femte Le Mans.

Jan Magnussen fik ikke sin femte sejr. Foto: Jan Sommer/Polfoto

Hold nu op en afslutning på et løb, der går over 24 timer. Jan Magnussens Corvette manglede blot en omgang for at gøre Magnussen til femdobbelt Le Mans-vinder, men alt blev smidt på sidste omgang.

Corvetten var oppe mod en Aston Martin. Med 46 minutter igen kørte Jan Magnussen i pit som førende bil i GTE-pro-klassen. Corvette skiftede chauffør til Jordan Taylor, men i samme situation kørte Aston Martin også i pit, og da begge biler forlod pitten, var det med Corvetten fem meter foran konkurrenten, og så fik vi 45 minutters raceløb, der normalt hører sig en sprint til og ikke et løb, der afgøres over 24 timer.

Føringen vekslede mellem to sekunder og bakspejlet-fuld-af-Aston-Martin, men med 20 minutter igen begyndte Jordan Taylor at trække fra Aston Martin-bilen med Jonny Adam ved rattet.

Nu gjaldt det om at se, hvem der havde mest is i maven, og om de to teams havde regnet rigtigt i forhold til brændstofforbrug og dækstrategi.

Med fem minutter igen overhalede Jonny Adam Corvetten i et sving, men hans nedbremsning var så sen, at han kom for langt ud, og så gik Jordan Taylor indenom. Jubel i Aston Martin-garagen blev afløst af jubel i Corvette-garagen, og et lille sammenstød mellem de to biler gav et hul til Corvette.

På sidste omgang fejlstyrede Jordan Taylor ved chikanen på Mulsanne-langsiden, han strøg hen over sandet, mens Aston Martinen fulgte den slagne vej, men da støvet lagde sig, var Corvetten stadig i front, men den holdt kun 30 sekunder, så strøg Jonny Adams forbi, da Taylor fik problemer med dækkene.

Et par timer før afslutningen sagde Jan Magnussens chef, Doug Fehan, at »det her race er 25 pct. rutine, 25 pct. god bil og 50 pct. held,« og i slutningen manglede Corvette både rutine, bil og held.

GTE-pro-klassen var uden sammenligning den mest spændende i 2017-udgaven af Le Mans, da stort set hele feltet af biler havde mulighed for at vinde. Marco Sørensen og Nicki Thiim så ud til at være aspiranter til guld da solen brød frem, men deres makker, Ritchie Stanaway kørte i barrieren. Michael Christensen i Porsche førte løbet kl. 4 om natten, da han lavede en lille fejl og røg ud.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her