*

Motorsport

Bizar situation: Vild udvikling i toppen af Le Mans

En LMP2-bil ligger til at vinde Le Mans.

I lang, lang tid så det ud til at LMP1-bilen fra Porsche med Neel Jani, Andre Lotterer og Nick Tandy stille og roligt skulle køre sejren hjem, men Porschen gik i stå 3½ timer før løbets slut, og nu er vi i den bizarre situation, at en LMP2-bil fører løbet med godt to timer igen.

LMP2-bilerne er – kort fortalt – en skrabet udgave af LMP1’erne, og de ”burde” ikke kunne vinde et løb som Le Mans, men da fire af seks startende LMP1-biler er udgået, er det absolut et scenarium, der er muligt.

Din guide til Le Mans: Hvad pokker står Æl Em Pe Et for?

Jyllands-Postens motorsportsekspert, Thomas Wulff, er forundret over situationen.

»Jeg kan ikke huske, hvornår det sidst er sket i Le Mans, men det sker trods alt. Det er ikke så mange år siden, at det skete i et andet af de store 24-timersløb i Daytona. Der regnede det så meget, at det var en almindelig Porsche 911, der slog prototyperne,« siger Thomas Wulff.

Situationen er den, at den førende LMP2-bil fra Jackie Chan DC racing (med Ho-Pin Tung, Oliver Jarvis og Thomas Laurent som chauffører) fører med to omgange foran LMP1’eren fra Porsche med Brendon Hartley, Timo Bernhard og Earl Bamber.

På Eurosport har Tom Kristensen lige analyseret situationen, og han siger, at den førende LMP2-racer har gode muligheder for at vinde, men det bliver tæt til slut.

Ifølge den nidobbelte Le Mans-vinder skal Porschen hente mindst 10 sekunder pr. omgang. Sker dette, bliver det tæt race kl. 15, når racet slutter.

LMP1-bilen kører i skrivende stund 10-14 sekunder hurtigere pr. omgang.

Hvis LMP1-bilen vinder, vil 2017-udgaven af Le Mans blive en kuriositet i Le Mans-historien.

»I fremtiden vil det her løb blive husket for, at det var en LMP2-bil, der vandt,« siger Thomas Wulff om den bizarre situation.

Læs mere om Jackie Chan-bilen er:

Hvad i alverden har Jackie Chan med Le Mans at gøre?

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her