*

Motorsport

Alt så lyst ud – nu er danskerhåbet slukket

Marco Sørensen og Nicki Thiim er ude af kampen om guldet i Le Mans.

Marco Sørensen, Nicki Thiim og Richie Stanaway. Foto: Jan Sommer/Polfoto

”Danskerbilen” med Marco Sørensen, Nicki Thiim og newzealandske Richie Stanaway er ude af topkampen.

Ganske kort efter starten søndag kl. 15 viste Aston Martin-bilen i GTE-pro-klassen, at den var en, man skulle regne med i 2017-udgaven af Le Mans. Trods en punktering efter et par timer af løbet, hvor bilen blev sendt ned på sidstepladsen i klassen, arbejdede de tre kørere sig op gennem feltet, og ved midnat begyndte bilen at kæmpe med om topplaceringerne. Natten igennem var der hårde kampe blandt de øverste, men Aston Martin #95 så med stor sikkerhed ud til at ende på en podieplacering.

Alt dette lige indtil Richie Stanaway mistimede nedbremsningen til et sving, hvor han røg i gruset. Han kunne selv køre videre, men det var direkte i pit, hvor mekanikerne kæmpede hårdt med at skifte venstre forskærm.

Operationen kostede to omgange, indtil Nicki Thiim overtog bilen og kørte på banen men nu håbløst bagefter.

Nicki Thiim fik dog ikke lang tid på banen, før det var indlysende, at bilen ikke var helt frisk endnu. Den tøffede rundt, mens de andre blæste forbi, og han kørte endnu en gang i garagen.

Efter 10 minutter kom bilen atter på banene - men danskerhåbet er slukket. 

Slut på dramaet: Sådan forløb Le Mans 2017

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her