Motorsport

Hvad i alverden har Jackie Chan med Le Mans at gøre?

Jackie Chans navn står på ikke bare en, men to biler til årets Le Mans

Ved sidste års Le Mans mødtes Jackie Chan med en kollega fra filmbranchen, Jason Statham. Foto: Kamil Zihnioglu

I et felt med 25 egentlig ret ens udseende LMP2-biler i årets Le Mans, stikker to af de lukkede racere en smule ud.

Det sorte karosseri er på begge biler oversået med skriblede mønstre, mens danskere bag til kan bemærke Bang og Olufsen reklamer skimte frem på "hajfinnen."

Så snart man ser bilerne på tv-skærmen, er det dog ikke de danske reklamer eller de udførlige mønstre, som kommentatorerne bemærker. De sørger i stedet for at bringe den kinesiske actionstjerne Jackie Chan ind i samtalen.

Og det er ikke så underligt, som det uden for kontekst kunne lyde. Chan er nemlig medejer af de to Orica-racere.

Jackie Chans ene bil ved Le Mans. Arkivfoto: Polfoto

Det blev han allerede sidste år.

»Jeg vil støtte kinesisk motorsport og kørerudvikling, så jeg lavede et team sammen med David Cheng,« sagde Jackie Chan da han annoncerede sin entre på Le Mans-scenen, efter han i flere år havde været involveret i race i Kina.

Mens Chans medejer, Cheng, er kører i en af de to biler ved årets Le Mans, har 61-årige Chan valgt at holde sig i pitten.

Herfra kunne han efter de første seks timer af løbet ikke være helt utilfreds med udviklingen, da den ene af bilerne her lå nummer tre og den anden nummer 11.

Sidstnævnte bil faldt ned gennem feltet, efter køreren missede sit bremsepunkt i Indianapolis-svinget og kom i let berøring med barrieren.

Derfor ramte favoritten en langsom Porsche

Udover at Jackie Chan har flere år som teamejer i motorsporten bag sig, har han også en anden forbindelse med racerløb.

Tidligt i filmkarrieren spillede han nemlig hovedrollen som racerkører i filmen Thunderbolt. Den kan du se lidt mere til her:

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her