Motorsport

Fernando Alonso priser sig lykkelig for at slippe fra voldsomt uheld uden mén

McLaren-køreren Fernando Alonso slap billigt fra voldsomt uheld under det australske grand prix, hvor han hamrede ind i barrieren med 300 km/t.

Fernando Alonso slap uden fysiske mén og kunne selv forlade sin smadrede McLaren-racer, da han kørte galt under det australske grand prix. Foto: Theo Karanikos/AP

Den tidligere verdensmester i Formel 1 Fernando Alonso slap meget billigt fra et voldsomt uheld under det australske grand prix, hvor hans racer blev krøllet sammen som en tom blikdåse.

Fernando Alonso kørte med 300 km/t op bag Haas-køreren Esteban Gutierrezs, og den spanske Formel 1-stjerne blev sendt ud på en voldsom flyvetur, der først stoppede, da hans McLaren-racer ramte barrieren, mens tilskuerne frygtede det værste.

Heldigvis kunne Kevin Magnussens tidligere holdkammerat selv kravle ud af det totalt havarerede køretøj, og efter et besøg hos lægerne kunne de konstatere, at han var sluppet uden fysiske mén, men det dramatiske uheld havde selvfølgelig rystet den erfarne kører, som siger, at han aldrig tidligere i sin karriere har været ude for en så voldsom ulykke.

»Jeg så, at der var lidt plads, og så skyndte jeg mig at kravle ud – min mor kigger med på tv, så jeg ville hurtigt ud og sige, at jeg var ok,« sagde den 34-årige racerkører.

Da han havde sundet sig, slog han fast, at han følte sig heldig at være sluppet uden alvorlige skader og sendte en tanke til de strikse sikkerhedsforanstaltninger, som alle Formel 1-løb er underlagt.

»Det var et uhyggeligt øjeblik, et uhyggeligt uheld. Man ser himlen, jorden, himlen, man vil have det til at stoppe,« sagde Alonso efterfølgende om de mange kolbøtter, som hans bil nåede at slå, før den blev bremset.

Ekspert: »Badekarret er en ufattelig sikker konstruktion«

»Jeg er taknemmelig for at være her, og jeg er taknemmelig over for FIA (Det internationale motorsportsforbund, red.) og den fortsatte sikkerhed. Jeg er formentlig i live på grund af dem,« sagde han til formula1.com.

Fernando Alonso påtog sig efterfølgende en del af ansvaret for, at det gik galt, men mener også, at det er en form for ulykke, der er svær at undgå i et racerløb.

»Vi kæmpede begge to for det, og nogle gange glemmer man, at man kører med 300 kilometer i timen, og det forstørrer selv et lille uheld,« siger han.

Fernando Alonso var sidste år også indblandet i et alvorligt uheld under en træning i Barcelona, hvor han efterfølgende var indlagt på hospitalet i tre dage.

I 2003 under det brasilianske grand prix var Alonso ligeledes involveret i en dramatisk situation, da han i sin Renault-racer kørte ind i vragdele fra Mark Webbers forulykkede Jaguar.

Alonso snurrede dengang rundt og røg direkte ind i barrieren, men slap også engang billigt og kunne komme ud af bilen ved egen hjælp.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Her kommer fremtidens urørte skove

Eksperter og naturfredningsfolk jubler over, at regeringen nu udpeger godt 13.500 hektar skov, der fremover vil få lov at stå urørt. Her skal insekter, svampe samt andet kryb og kravl have lov at regere uhindret.
Annonce
Annonce
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her