Annonce
Motorsport

»Det er en stor ros til Magnussen«

Ekspert er ikke overrasket over, at McLaren-kører føler sig inspireret af Kevin Magnussen.

Stoffel Vandoorne (tv) vil lade sig inspirere af sin danske konkurrent, Kevin Magnussen (th.) Foto: Jan Sommer

Der er særligt én grund til, at den belgiske Formel 1-kører Stoffel Vandoorne ikke har mistet modet.

Også selvom han efter det seneste grandprix i Italien blev hevet til side for at få at vide, at han ikke skal køre for McLaren i næste sæson.

Nu står han uden et hold og uden en plan, men med et forbillede at støtte sig til - danske Kevin Magnussen.

»Kevin har stået i den samme situation, og jeg synes virkelig, at han ser ud til at have haft godt af en frisk start,« siger Stoffel Vandoorne til nyhedsbureauet Reuters.

Belgieren henviser til, at den 25-årige dansker ligeledes blev vraget af McLaren i 2015, inden han året efter returnerede til Formel 1-feltet hos først Renault og siden Haas.

Det comeback er blevet bemærket, hvilket Vandoornes udtalelse er et bevis på, ifølge Jyllands-Postens Formel 1-ekspert Thomas Wulff.

»Det er en stor ros til Kevin Magnussen og den præstation, han har leveret. Man skal virkelig være gjort af noget særligt for at kunne kæmpe sig tilbage, efter man er blevet sat på ”reservebænken”. Det er ikke alle unge kørere, der formår at gøre det, og derfor bliver Kevin Magnussen husket,« siger han.

Nægter at give op

Nu er det 26-årige Vandoornes tur til at gøre det samme forsøg efter to år som fast Formel 1-kører.

»De fleste hold er ved at være på plads til næste sæson, så det kan godt blive svært for ham. Han skal forsøge at få en tjans som reserve- eller testkører for ét af de store teams, så han blandt andet holder sig tæt på udviklingsarbejdet med bilerne,« siger Thomas Wulff.

Mens Magnussens kontrakt diskuteres: Chefen roser danskeren

Stoffel Vandoorne erkender, at det kan blive svært at finde et nyt hold til næste sæson. Alligevel nægter han at give op.

Snart afgøres den danske Formel 1-drøm

»Jeg tror, at mange kender til mine evner. Jeg skal bare være i det rigtige miljø, og så er jeg ganske sikker på, at jeg kan levere,« siger han.

I denne weekend får Stoffel Vandoorne, Kevin Magnussen og resten af Formel 1-feltet en ny chance for at imponere, når der er kvalifikation lørdag og grandprix søndag i Singapore.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her