Håndboldslutrunde

En trup er med for at blive brugt, men den giver klumper i dejen

For at spare kræfter bød EM-mødet med Ungarn på en strøm af danske udskiftninger. Dermed blev kampen mere spændende end nødvendigt, men Danmark vandt dog.

Danmarks Anne Mette Hansen og Anne Cecilie Dornonville de la Cour jubler efter en scoring. Foto: Jens Dresling/Polfoto

MALMØ

Første mål ved EM er nået for Danmark.

Efter 23-19 over Ungarn onsdag aften er holdet i mellemrunden, hvor det vil medbringe fire vigtige point i tilfælde af sejr over Tjekkiet i den sidste gruppekamp. Fuld høst vil være et minimumskrav for at have en reel chance for at komme videre til semifinalen, og selv med det parameter opfyldt vil en plads mellem de sidste fire være svær at opnå.

Danmark-Ungarn 23-19 (12-10)
  • Topscorer for Danmark: Stine Jørgensen 5
  • Topscorer for Ungarn: Anita Görbicz 6

Stillingen undervejs: 2-2, 6-3, 8-7, 11-8, 13-12, 17-15, 19-15, 21-19

I den anden gruppe fortsætter de kommende modstandere nemlig med at imponere. Helt som forventet stormer Norge mod førstepladsen, men i aftenens tidlige dyst tabte russerne trods fint spil og en stribe chancer til Rumænien - eller rettere den rumænernes målmand, Denisa Dedu, der parerede over halvdelen af afslutningerne og banede vejen for resultatet 22-17.

Rumænerne ser dermed ud til at blive den primære forhindring på vej mod en semifinale, men i første omgang gør danskerne dog klogt i at koncentrere sig om det nære.

Ganske som i åbningskampen kom der klumper i dejen, når Klavs Bruun Jørgensen skiftede ud for at spare profilerne og lod afløserne røre rundt i skålen. Dermed ofrede landstræneren den sikkerhed, som efterhånden er opstået defensivt i A-kæden, en kalkuleret og nødvendig risiko, da nøglespillerne skal bevare et overskud til de langt sværere kampe i den kommende mellemrunde, men rokaderne gør altså opgørene langt mere nervepirrende end nødvendigt.

Respekt for ungarerne

På forhånd virkede Ungarn ellers som en overkommelig modstander. Under ledelse af danske Kim Rasmussen havde Ungarn indledt med at tabe til outsiderne fra Tjekkiet, men ved VM sidste år havde de også fået en smasker af Montenegro på 15 mål for blot at hævne sig med sejr over Danmark i næste kamp. I forhold til den genopstandelse manglede Kim Rasmussens tropper dog fire af de særdeles vægtige skytter, og med et sammenrend af normale reserver og fløjspillere i bagkæden havde Danmark som mål at sætte sig i respekt fra første sammenstød.

Mod tjekkerne løb ungarerne tør for energi og scorede kun én gang i det sidste kvarter, så taktikken var at pumpe dem for kræfter med evindelige tacklinger, hvilket imidlertid gav tre udvisninger i første halvleg og holdt stillingen nogenlunde lige ved pausen.

Især en spiller som Anna Kovacs var et fantastisk skue, når hun kom blæsende ind i hullerne og simpelthen var umulig at stoppe, men som forudsagt blev hun tæsket til tavshed og faldt i niveau efter sidebyttet. I anden halvleg leverede Sandra Toft flere vigtige redninger i begyndelsen, hvor Danmark bragte sig foran med fire for blot at lukke ungarerne ind igen med misforståelser, men for alvor i fare kom sejren dog ikke.

Ikke mindst, fordi Althea Reinhardt kom på banen og snuppede tre straffekast, så udskiftninger er altså ikke kun af det onde.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her