*

Håndboldslutrunde

Dårlig dansk afslutning kostede i tabernes kamp

Endnu engang kiksede Danmark i slutfasen, og så vandt Frankrig 26-29. Dermed slutter Danmark på EM’s sjetteplads – det dårligste danske EM-resultat i 16 år.

Akkurat ligesom mod Tyskland lykkedes det ikke Danmark at score i de sidste syv minutter, og så løb Frankrig fra 26-26 til slutresultat 26-29. Foto: Poul Larsen

Semifinaledag. Den næststørste dag ved EM-slutrunden i Polen. Det er her, at toptændte landshold i 60 minutter skal kæmpe om at tage det sidste skridt mod finalen. Det er her, at Europas bedste håndboldnationer er repræsenteret.

Danmark møder Frankrig. To nationer, der i de seneste 10 år har delt EM-guldet mellem sig. Karabatic mod Hansen. Omeyer mod Landin. Nøddesbo mod Sorhaindo.

Men der er noget galt i Krakow.

Reserven lyste op i EM-nederlag: Det kørte derudaf

Det er spillere som Hykkerud, Häfner, Reinkind og Reichmann, der otte minutter i kampstart står og tripper i spillertunnellen i Krakow og gør klar til af de største øjeblikke i karrieren. Samtidig står Jesper Nøddesbo og klubkammeraten fra Barcelona Cedric Sorhaindo og joker i spillertunnellen i Wroclaw knap tre timers kørsel mod sydøst. Det er her, at Danmark møder Frankrig. Ikke i det glødende rampelys i Krakow, men i Wroclaws mørke skygge i kampen om femtepladsen.

Guldfavoritterne i tabernes placeringskamp. En kamp, der må være en af værste kampe at spille som professionel sportsudøver – og sandsynligvis også for klublederne rundt omkring. Foruden æren er det eneste, der er på spil, nemlig kampen om undgå en skade, der kan ødelægge foråret i klubben.

Norsk sløseri sendte Tyskland i EM-finalen

Derfor er det også ofte reserverne, der får minutterne, og så er det med at slå til. En af reserverne, der fik chancen, var 25-årige Alexander Lynggaard, der ikke har fået så meget som et sekund på banen i løbet af turneringen.

Sammen med Henrik Møllgaard dannede han midtzonen i forsvaret uden succes. Efter blot fem minutter hed stillingen 0-4 til OL-, VM- og EM-guldvinderen fra Frankrig, der med Nikola Karabatic som iscenesætter mostede de modløse danskere. Det gav triste minder om EM-finaleydmygelsen på hjemmebane for to år siden.

Den franske opvisning fortsatte med danskerne som fejlende statister, indtil stjernen over dem alle, en uoplagt Mikkel Hansen, blev hevet ud ved stillingen 4-9.

Ind på banen kom ikke Michael Damgaard, der havde meldt fra på grund af en mindre albueskade, men i stedet Mads Mensah Larsen. Som halvlegen skred frem var Rhein-Neckar-Löwen-spillerens fornemmeste opgave dog at aflevere til Peter Balling.

For efter en nervøs åbning fra Team Tvis Holstebro-profilen fik han skudt sig bemærket i Wroclaw. Med seks mål i første halvleg – heraf flere kylet op i det lange hjørne – placerede han et stort spørgsmålstegn foran Gudmundur Gudmundsson, der ikke har turdet at bruge den generte mand fra Breum.

Norge protesterer efter EM-nederlag til Tyskland

Ballings mål sendte Danmark tilbage i kampen, der havde de største profiler fra begge hold siddende på bænken. Det virkede en tempofyldt Rasmus Lauge ligeglad med, og efter 33 minutter udlignede han til 16-16.

Det var omtrent også den spilletid, som Alexander Lynggaard fik fredag aften – og dermed i hele turneringen. Ligesom i træningsturneringen Golden League tidligere på måneden måtte han forlade banen med tre udvisninger.

Modsat første halvleg havde Danmark ikke problemer med at udplacere Thierry Omeyers reserve Vincent Gerard, men kampen tippede aldrig for alvor mod dansk fordel. Dertil var indsatsen for sløset og ukoncentreret.

Spanien løb fra Kroatien og er i EM-finalen

Efter flere gode scoringer af Casper U. Mortensen, der ellers har skuffet i løbet af turneringen, fik Danmark igen udlignet, men så skete der det, som de danske håndboldtilskuere i Wraclow har været vidne til i nu tre landskampe et træk. En dansk slutfase uden kvalitet.

Akkurat ligesom mod Tyskland lykkedes det ikke Danmark at score i de sidste syv minutter, og så løb Frankrig fra 26-26 til slutresultat 26-29. Punktum. Lukket og slukket. Tak for denne slutrunde.

Med nederlaget sluttede Danmark på sjettepladsen – det dårligste danske EM-resultat i 16 år.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her