*

Håndboldslutrunde

Spansk monstermålmand skudt ned

Danmark scorede syv mål i træk og indhentede, overhalede og udstillede Spanien. Det danske forsvar og Landin stod perfekt i de sidste 30 minutter. 

Casper U. Mortensen, Mikkel Hansen og Jesper Nøddesbo jubler efter sejren. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Fakta

Danmark-Spanien 27-23 (11-14)

Stilling undervejs: 1-4, 5-6, 6-9, 9-12, 11-14, 14-15, 18-18, 20-18, 24-19, 25-22, 27-23

Topscorer for Danmark: Michael Damgaard, 6 mål

Topscorer Spanien: Raul Entrerrios og Valero Rivera, 4 mål

WROCLAW

Danmark stormer imod en EM-semifinale i Polen.

På en vild anden halvleg blev Spanien både indhentet, overhalet og nærmest udspillet til sidst. Det danske forsvar var lukket efter pausen. 

Danmark scorede uhørte syv mål i træk i anden halvleg og skaffede et forspring, der til sidst endte med en sejr på 27-23. 

Michael Damgaard blev dansk topscorer med seks mål.

Kampen var præget af store målmandspræstationer.

Niklas Landin og Arpad Sterbik leverede målmandsspil i verdensklasse. 

Arpad Sterbik er som taget ud af en Olsen Banden-film. Den tavse håndlanger på to meter, der uden at blinke støber folk ind i cement. Søndag aften gjorde den spanske målmand alt for at tvære de danske skytter ud.

Niklas Landin er en helt anden målmandstype, en mere klassisk og bevægelig type, og de to keepere blev hovedpersoner i et heftigt drama. Arpad Sterbik tog første halvleg, mens Niklas Landin snuppede hovedrollen efter pausen.

De to målmænd havde lige høj redningsprocent, men det var Landin der jublede samen med sine holdkammerater til sidst.  

På trods af sejren er Danmark ikke sikker på at gå videre til semifinalen. Det kan ende med at skulle afgøres på onsdag i den sidste gruppekamp imod Tyskland. Inden da venter en kamp imod Sverige tirsdag aften.

Danmark var uden assistentræneren Tomas Svensson, der blev på hotellet fordi hans temperatur var for høj til, at han kunne tage med i hallen. I stedet var DHF’s talentchef Claus Hansen placeret lige bag dem danske bænk, hvor han stod op og noteredde flittigt. Han kunne blandt andet skrive: Vi skal have stoppet Raul Entrerrios, der scorede tre hurtige kasser i de første par minutter. Danmark kom så skidt fra start, at Gudmundur Gudmundsson tog en time out efter fem minutter. 1-4 stod der til Spanien. 

De danske problemer opstod som en kombination af dårligt angrebsspil og en stor indsats i målet fra monsteret Arpad Sterbik. Oppe fra tribunen var det svært at få øje på de ledige kvadratcentimeter, hvor der var plads til at snige bolden ind bag ham. De danske spillere havde det tydeligvis på samme måde.

Landin efter comeback-sejr: Fedt at vinde efter modvind

Allerede efter 30 sekunder kom Mikkel Hansen let til et gennembrud, men så samlede Sterbik benene og pillede skuddet.

Han var oppe på ni redninger efter det første kvarter.

»Vi vil se noget lækkert – Eggert,« stod der på et dansk banner på tribunen.

Men Eggert kunne heller ikke finde vej forbi Sterbik, da han strøg igennem i et kontraløb. Danskerne hang kun på, fordi Landin også kom i gang med et par af de helt store parader.

Mikkel Hansen blev neutraliseret af det offensive spanske forsvar, men han blev også pillet af Sterbik et par gange og lavede også for mange fejl. Ud med Hansen og ind med Michael Damgaard, der trykkede løs. Han scorede med en underhånd fra 10 meter i undertal. Det var den slags mirakler der skulle til for at få bolden i mål.

Rasmus Lauge Schmidt er kommet i kløerne på Spaniens Viran Morros De Argila og Eduardo Gurbindo. DRESLING JENS
Marginalerne var heller ikke på dansk side. Løse bolde hoppede et par gange, inden de landede i spanske hænder. Det kostede også et par mål. Og det var stolpe ud for Lasse Svan Hansen 30 sekunder før halvleg, da han lobbede bolden over Sterbik. Mads Christiansen scorede rent faktisk fra lang afstand i sidste sekund, men bolden nåede ikke i mål før pausesignalet. Danmark var bagud 11-14.

Danmark byttede fløje i pausen, men også de blev pillet i starten. Men pludselig tippede kampen rundt på hovedet på grund af godt dansk forsvar og mange redninger fra Niklas Landin.

Inden Danmarks opgør vandt Tyskland en gyser med 30-29 over Rusland.

Tyskland har nu to hviledage til at lade op, komme sig fysisk. Her skal de forsøge at få fløjspilleren Steffen Weinhold på benene. Han gik i stykker i de sidste hektiske sekunder, da Rusland var tæt på at udligne.

Den tyske landstræner Dagur Sigurdsson trippede for at komme fri af journalisterne efter kampen.

»Jeg skal ind og se Spanien-Danmark,« sagde han.

I de kommende dage kan han gennemtrawle videooptagelser af danske kampe. Imens tyskerne ligger med stængerne oppe, skal Danmark allerede i kamp på tirsdag imod Sverige.

Men - pilen peger imod dansk deltagelse i EM-semifinalen på fredag i Wroclaw.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her