Håndboldslutrunde

Nøddesbo vil tirre holdkammerat til »at tabe hovedet«

En af Danmarks chancer for at slå Spanien søndag aften kan ifølge Jesper Nøddesbo være at tirre den temperamentsfulde spanske stjerne Raul Entrerrios.

Wroclaw

To Champions League-titler, fem spanske mesterskaber, VM-guld, EM-sølv og OL-bronze.

Den 34-årige spanske boldkunstner Raul Entrerrios bliver ifølge klubkammeraten i FC Barcelona, Jesper Nøddesbo, en ubehagelig størrelse for Danmark, der søndag møder Spanien i den første kamp i mellemrunden.

»Han er en klassespiller, der har spillet en rigtig god sæson. Han er skudfarlig, god til at binde spillet sammen, og så er han samtidig en erfaren herre,« indleder Jesper Nøddesbo.

Dansk EM-trup er fit for fight i modsætning til staben

Den danske landsholdsspiller har dog opskriften på, hvordan den spanske stjerne kan tæmmes.

»Kan vi tirre ham, har han tendens til at tabe hovedet indimellem,« siger Jesper Nøddesbo.

Har han et stort temperament?

»Ja, men det har de jo alle sammen, og der kan vi måske vinde en smule, men det er svært at slå en som Entrerrios helt ud af kurs,« siger Jesper Nøddesbo.

Jesper Nøddesbo var fredag på besøg på det spanske spillerhotel for at hyggesnakke med sine fem holdkammerater fra FC Barcelona – heriblandt Victor Tomas, der er Nøddesbos værelseskammerat, når den catalanske storklub er på udebaneture.

Den 30-årige højre fløj er en af verdens bedste på sin position og har ligesom Raul Entrerrios støvsuget de største trofæer i håndboldverdenen. Foruden Victor Tomas og Raul Entrerrios har Spanien internationale profiler som Arpad Sterbik, Joan Canellas og ikke mindst stregkæmpen Julen Aguinagalde, og sammen udgør de ifølge Jesper Nøddesbo et ægte klassemandskab.

»De må også være favoritter mod os. De slog os jo sidst,« siger den danske stregspiller med henvisning til VM-kvartfinalenederlaget i fjor i Qatar.

»Det gennemgående tema for os er stregspillet. Vi skal holde Aguinagalde væk. Lykkes det, er vi kommet rigtig langt, men det er også lettere sagt end gjort,« siger Jesper Nøddesbo.

Danmark møder Spanien søndag aften kl. 20.30.

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her