*

Håndboldslutrunde

Flere fridage skal sikre bedre EM-kampe

Det Europæiske Håndbold Forbund vurderer, at mere hvile til EM-spillerne vil give bedre kampe for tilskuere og tv-seerne. Derfor blev turneringen forlænget med et par dage.

Det giver god mening at have flere hviledage, mener Landsholdsanfører Niklas Landin. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Wroclaw

Landsholdsanfører Niklas Landin har aldrig prøvet noget lignende til en slutrunde – om end han tror, det er en god ting.

Under det nuværende EM i Polen har Danmark tre hviledage mellem den sidste gruppekamp og den første mellemrundekamp. Normalt har landsholdene maksimalt to dages pause, men forklaringen på den ekstraordinære lange hviletid er ifølge Det Europæiske Håndbold Forbund (EHF), at mere hvile til spillerne vil give bedre kampe for tilskuere og tv-seerne.

Derfor er turneringen blevet forlænget med et par dage i forhold til tidligere.

Danmarks EM-program i mellemrunden

»EM er formentlig et af de hårdeste mesterskaber at spille, for det er alle de bedste hold, der er med, og hver kamp er hård. Så det giver god mening at have flere hviledage, for vi vil gerne have en god finaleweekend med gode semifinalerne og en god finale,« siger JJ Rowland, der er kommunikationschef i EHF ifølge TV 2 Sport.

Mads Christiansen: »Vi lever med at vi laver mange straffekast«

Med flere hviledage er antallet af mellemrundekampe skåret ned fra tre til to om dagen, og det skyldes ifølge EHF-kommunikationschefen blandt andet hensynet til tilskuerne.

»Der var ofte ikke så mange tilskuere til den første kamp, så to kampe har betydet, at der er flere tilskuere til alle kampe, hvilket gør det mere interessant,« siger han til TV2 Sport.

Derudover påpeger JJ Rowland ligeledes, at to kampe er mere attraktivt for tv-stationer og fans end tre.

Danmark spiller søndag, tirsdag og onsdag i mellemrunden.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her