Håndboldslutrunde

Arbejdsløs landsholdsspiller uden spilletid: Jeg behøver ikke at vise mig frem

Den klubløse fløjspiller Casper U. Mortensen er hverken bekymret for sin spilletid eller fremtid.

Casper U. Mortensen, har ikke har haft de store muligheder for at gøre sig bemærket for nye klubber, men det tager han stille og roligt. Foto: Jens Dresling/Polfoto

GDANSK

11 minutter og 30 sekunder.

Det er den samlede spilletid i de to første kampe for landsholdsspilleren Casper U. Mortensen ved EM-slutrunden i Polen.

Den 26-årige venstre fløj blev i lørdagens kamp mod Rusland flået ud af landstræner Gudmunder Gudmundsson, der angiveligt var utilfreds med fløjspillerens forsvarsarbejde, og i mandags kom han slet ikke på banen, da Danmark slog Montenegro.

En uvant situation for Casper U. Mortensen, der siden slutrundedebuten i Spanien i 2013 kun har fået mere og mere spilletid i den rødhvide trøje.

»Det vigtigste er, at vi vinder kampene. Anders Eggert spillede godt mod Montenegro, (seks mål på syv skud red.) og mere er der ikke i det. Det handler om holdet. Nogle gange spiller man, andre gange gør man ikke, og så må man acceptere det. Der venter snart en ny kamp,« siger Casper U. Mortensen.

I sidste uge kom meldingen, at Hans Lindbergs og Casper U. Mortensens tyske Hamborg-klub HSV Handball var gået konkurs efter længere tids økonomiske problemer.

Derfor er Casper U. Mortensen nu arbejdsløs, hvorfor den manglende spilletid ikke umiddelbart er godt nyt for den tidligere BSV- og Sønderjyske-fløj, der nu er på klubjagt.

Men den præmis køber hovedpersonen ikke.

»Jeg har spillet fire år på landsholdet, hvor jeg har vist, hvilken spiller jeg er. Jeg har spillet et halvt år i Bundesligaen og scoret flest rene mål (når mål på straffekast ikke tælles med red.), så jeg tror godt, at klubberne ved, hvem jeg er,« lyder det afslappet fra Casper U. Mortensen.

Han taler dagligt i telefon med sin svenske spilleragent, men trods status som arbejdsløs er der ingen panik. Fokus er på EM, og så må agenten arbejde, lyder det.

»Nogle gange har man lyst til at splitte hele værelset ad, mens man andre gang er stille og rolig. Men jeg er professionel, og jeg før oplevet modgang. Det skal nok gå,« siger han.

Rasende succestræner beordrede stjerner på druk på tankstation

Han udelukker ingenting - og dermed ikke et comeback til dansk håndbold - men tysk Bundesliga-håndbold er højest på ønskelisten.

»Mit udgangspunkt er at fortsætte i udlandet. Det har altid været min drøm at spille i udlandet, og det er klart, at jeg selvfølgelig godt kunne tænke mig at fortsætte i Tyskland. Den franske liga er også interessant, men det er der mange ligaer, der er,« siger han.

Casper U. Mortensen, der har scoret 184 mål i 62 A-landskampe, skal sammen med landsholdskammeraterne i aften møde Ungarn i den tredje og sidste puljekamp ved EM.

Spanier styrer den knaldrøde gummibåd på et af sine 13 sprog

Følg livebloggen på jyllands-posten.dk fra kl. 20.00.

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her