*

Håndboldslutrunde

Landsholdsfløjes hemmelige trick har fem år på bagen

Anders Eggert og Lasse Svan Hansen scorede lørdag efter en indøvet kombination, der er inspireret af Slovenien og virker ni ud af ti gange.

Han kan næsten ikke lade være med at smile, når han skal tale om det, Anders Eggert, den 33-årige landsholdsfløj, der lørdag aften i åbningskampen mod Rusland scorede et teknisk veludført mål, der har sin helt egen historie.

»Vi sad og regnede lidt på det, og jeg tror, den går tilbage til 2011,« siger Anders Eggert.

»Vi hyggede os faktisk med det til træning sammen med Niklas Landin forleden. Derfor var det også sjovt, at det så lykkedes mod russerne,« siger Anders Eggert.

Lad os begyndte med selve aktionen.

I en undertalssituation efter 22 minutters spil sprang Anders Eggerts klub- og landsholdskammerat Lasse Svan Hansen, der opererer på den modsatte fløj, ind i feltet fra en spids vinkel. Men i stedet for at afslutte på mål kastede Svan Hansen bolden på tværs i et vip til Eggert, der greb bolden i luften og scorede, mens den russiske keeper forgæves forsøgte at nå tilbage og dække målet.

Et klassisk vip mellem to de fløje, der tilbage i 2011 fik masser af spilletid på hver deres fløj i tyske Flensburg-Handewitt, og herfra begyndte at ”spille sammen” trods afstanden på banens bredde.

Derfor får Landin ikke topkarakter

Med inspiration fra både det slovenske landshold samt Lars Christiansen og Søren Stryger, der tidligere har udført vippet, begyndte Anders Eggert og Lasse Svan Hansen at eksperimentere med deres egen version af den finurlige kombination.

»Vi tog lidt fra forskellige spillere og hold af det, som, vi synes, var sjovt,« siger Anders Eggert, mens fløjkollegaen forklarer, at vippet primært bliver udført i undertalssituationer.

»Det er noget, vi hiver frem en gang imellem, og især på nogle tidspunkter, hvor vi er lidt under pres og har lidt svært ved at komme igennem,« siger Lasse Svan Hansen, der fortæller, at kombinationen også laves i den modsatte side, hvor han er afslutteren.

Lunkne danske stjerner: Vi har jo ikke opnået noget endnu

Flensburg-Handewitt-duoen forklarer, at tricket i begyndelsen blev brugt for sjov, og kun når sejren var hjemmen, men at det sidenhen har udviklet sig til at blive et anvendeligt værktøj, der jævnligt bruges – eksempelvis med succes i Champions League-finalen i 2014.

»I de seneste fem år tror jeg vi har scoret ca. 40-50 mål på den måde, og jeg vil skyde på, at det lykkes at score ca. ni ud af ti gange,« siger Anders Eggert, der forklarer, at kombinationen dog har haft sine problemer i Bundesligaen.

»Vores modstandere begyndte at forberede sig på det, så hver gang en af os gik fra en spids vinkel, blev den modsatte fløj mandsopdækket,« siger Anders Eggert.

Holdkammeraterne får ikke altid at vide, om duoen har planlagt vippet, men Lasse Svan Hansen afslører, at der findes et internt signal mellem de to fløje.

»Jeg vil ikke afsløre, hvad det er, men det handler om, at vi får øjenkontakt og så signalerer vi på vores måde,« siger Lasse Svan Hansen.

Kan I komme nærmere ind på det?

»Nej tak til at fortælle om det i pressen,« griner Anders Eggert, der ikke afviser, at tricket kommer i brug igen senere i turneringen.

»Nu får vi se,« lyder det.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her