*

Håndboldslutrunde

Banens bedste sikrede dansk sejr i EM-åbning

Kombinationen af mange redninger fra Niklas Landin og en dansk slutspurt gav en sikker dansk sejr over Rusland ved EM.

GDANSK

Hvis nogen skulle være i tvivl på forhånd, er de det ikke mere.

Danmark har en verdensklassemålmand. Niklas Landin var hovedårsagen til, at Danmark kom fra banen med en sejr i åbningskampen imod Rusland.

Kampfakta

Danmark-Rusland 31-25 (13-13)

Stilling undervejs: 2-2, 3-5, 6-7, 9-8, 9-11, 13-13, 17-14, 19-19, 21-20, 24-23, 28-24, 31-25

Målscorere for Danmark:

Michael Damgaard 4, Mikkel Hansen 4, Mads Mensah Larsen 4, Mads Christiansen 3, Rasmus Lauge 3, Jesper Nøddesbo 3, Hans Lindberg 2, Henrik Møllgaard 2, Lasse Svan Hansen 2, Anders Eggert 2, Peter Balling 1 og Henrik Toft Hansen 1

Topscorer Rusland: Sergei Shelmenko, 5 mål

Kampens bedste spiller: Niklas Landin, Danmark

Landin havde ikke kun mange redninger. Der var også rigtig mange store redninger undervejs. Hele Ergo Arena i Gdansk råbte på Landin, da prisen som bedste spiller skulle overrækkes efter opgøret, og det var ikke kun de mange danske tilskuere.

Danmark sled sig til en sikker sejr. Men overbevisende blev det aldrig, selvom cifrene blev store i de sidste minutter. Der var lidt for mange fejl undervejs. Kampen var helt lige indtil otte minutter før tid, da Danmark førte 24-23, men så satte Danmark en effektiv spurt ind og endte med at vinde 31-25. 

I anden halvleg var det den danske andenbølge, der sikrede sejren. Michael Damgaard, der ikke havde problemer med foden og Mads Mensah Larsen sejlede færgen i mål i Gdansk, mens Mikkel Hansen tilbragte de sidste 30 minutter på bænken. 

Eneste store minus var, at Henrik Møllgaard blev skadet i anden halvleg, og humpede ud af hallen. 

Undervejs i kampen var der masser af vanskeligheder. Det var noget sløjt især i første halvleg.

Efter 25 minutter gik Mikkel Hansen ud til reklamebanden for at strække ud. Det var meget symptomatisk, fordi Danmark indledte EM-slutrunden med stive ben og slatne arme.

Havde det ikke været for målvogter Niklas Landin, ville Danmark havde været bagud med et par stykker ved pausen, men i stedet stod det 13-13.

Mikkel Hansen sendte sine to første forsøg forbi mål. Godt nok troede halspeakeren, at den første var inde, men det var den ikke. Lidt senere fulgte han op med en fejlaflevering, der resulterede i en åben russisk kontrachance. Den lukkende Landin ned for. Han havde 9 redninger i første halvleg, og der var nogle af de helt store imellem. Han pillede både åbne kontrachancer, skud fra stregen og straffekast. Det var en vild indledning i det danske mål.

Langsomt kom Mikkel Hansen også i gang med sit karakteristiske kurvede skud. Det var meget op til Mikkel Hansen at sætte gang i noget i angrebsspillet, der slet ikke flød. Spillet var stillestående og for langsomt. Mikkel Hansen førte selv bolden op i fart og scorede fire mål før pausen.

I forsvaret havde Danmark svært ved at lukke ned, og det gav alt for mange åbne afslutninger og straffekast.

Lindberg: Jeg kunne lukke problemerne ude

Backen Mads Christiansen scorede et par kasser inden han blev byttet ud med slutrundedebuttanten Peter Balling. Han var formentlig nervøs. Han indledte med at brænde en åben chance og lave en angrebsfejl. Absolut ikke en drømmestart for en ung gut, der ikke er vant til den store scene. Lige før pause fik han smidt bolden i mål via den ene opstander, og det fik hele den danske bænk op at stå. Det var et vigtigt mål, kunne man fornemme på den danske lejr.

Anders Eggert scorede til gengæld halvlegens flotteste mål, da han scorede på et vip fra fløj-kollegaen Lasse Svan, der gik fra en meget spids vinkel. De to Flensburgspillere Eggert og Svan begyndte på banen og henviste dermed Hans Lindberg og Casper U. Mortensen til bænken. De to spillere fik en speciel optakt til opgøret. Fredag blev deres klub HSV Handball erklæret konkurs, og de stod derfor uden arbejde, da de løb på banen fra anden halvlegs begyndelse imod Rusland. Lindberg tøvede ikke, da han fik muligheden første gang fra højre fløj. Casper U. Mortensen var dog ikke skarp hverken i forsvar eller angreb, så han blev pillet ud igen efter 11 minutter.

Skadet Møllgaard forlod banen: Håber ikke det er alvorligt

Efter pausen kom Michael Damgaard også på banen. Han afløste Mikkel Hansen. Han scorede på sine to første skud, og generelt kom der bedre fart i det danske angrebsspil og i kontrafasen. Møllgaard, der kun var med i forsvaret, tog turen med op i en kontra og bankede bolden i mål. 

Efter fire mål på godt tre minutter førte Danmark pludselig 17-14. Men russerne havde ikke givet op og udnyttede et par sløje danske afslutninger. 

Men i målet fortsatte Niklas Landin med at drille russerne, og han fik også hjælp fra Kevin Møller, der kom på banen og snuppede et straffekast. 

Niklas Landin nedtoner skade efter sejr i EM-premiere

Til sidst gav russerne op, og det udnyttede Danmark til nogle hurtige kontramål til sidst. 

Lige inden Danmark kom på banen for at varme op vandt Ungarn med 32-27 over Montenegro i den første gruppekamp.

Det betyder, at Danmark er storfavorit, når holdet møder Montenegro på mandag. 

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her