Annonce
Håndboldslutrunde

Gruppefinale mod Rusland ved VM: Vinderen slipper for Norge

Danmark kan med en sejr over Rusland vinde sin gruppe. Det betyder, at man først kan løbe ind i Norge i VM-finalen.

Sandra Toft jubler efter en redning imod Brasilien. Foto: Lars Poulsen

OLDENBURG — Når Danmark og Rusland fredag aften mødes i Tyskland, spiller de to hold om at blive nummer et i gruppe C. Danmark skal vinde kampen. Rusland kan nøjes med uafgjort. Uanset resultatet ligger det fast, at Danmark enten skal møde Holland, Serbien, Sydkorea eller værtsnationen Tyskland i 1/8-finalen. Det hele kan rykkes rundt i sidste spillerunde i de to grupper.

»Jeg har ikke lige overblik over, hvordan det ser ud, men det plejer altid at være en fordel at blive nummer et,« siger den danske keeper Sandra Toft.

Det har hun ret i.

Det betyder, at Danmark skal spille imod nummer fire fra gruppe D, og det kunne meget vel ende med at blive Sydkorea.

VM-håndbold
1/8-finalen
  • Danmark enten skal enten møde Holland, Serbien, Sydkorea eller værtsnationen Tyskland i 1/8-finalen. Det afhænger af resultaterne i de sidste gruppekampe i gruppe C og gruppe D, der alle spilles fredag.
  • Danmarks 1/8-finale spilles i Magdeburg, men spilletidspunktet er stadig ukendt. Det kan blive enten søndag eller mandag.

Desuden er der den bonus, at vinderen af gruppe C først kan løbe ind i Norge i finalen. Norge har været meget suveræn ved dette mesterskab indtil videre.

Som det ser ud lige nu, vil det derfor ikke være en fordel at blive nummer to i den danske gruppe, fordi så løber holdet efter alt at dømme ind i Norge allerede i kvartfinalen, hvis altså holdet kommer videre fra 1/8-finalen.

Målsætning opnået

Inden VM havde Danmark en målsætning om at komme i 1/8-finalen.

Den er nu på plads allerede inden den sidste gruppekamp.

»Det var et delmål at komme videre fra gruppen, men når man er kommet i en ottendedelsfinale, så vil man også gerne i en kvartfinale. Mere vil have mere. Vi er ikke færdige,« siger stregspilleren Kathrine Heindahl, der scorede seks gange mod Brasilien.

Uanset resultaterne af de andre kampe går Danmark på banen for at slå Rusland.

»Jeg går i hvert fald ikke på banen for at tabe,« siger Sandra Toft.

Hun forventer, at sejren over Brasilien giver holdet et skub frem.

»Jeg regner med, at sejren giver en masse selvtillid. Selv om det ikke var lige kønt mod Brasilien, så kæmpede vi,« siger Sandra Toft.

Stregspilleren Kathrine Heindahl mener, at Danmark skal bruge kampen imod Rusland til at udvikle og forfine sit spil.

»Nu skal vi videre fra Rusland-kampen på en god måde og blive ved med at lægge lag på vores spil,« siger hun.

Danmarks 1/8-finale spilles i Magdeburg, men spilletidspunktet er stadig ukendt. Det kan blive enten søndag eller mandag. Landsholdet bruger lørdagen på at rejse til den nye by.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her