Michael Knudsen: EM i 2008 var noget af det største

Det er blevet til mange store og uforglemmelige oplevelser for Michael V. Knudsen på det danske landshold.

Artiklens øverste billede
Michael V. Knudsen .

Stregspilleren Michael V. Knudsen, som fredag stopper karrieren på landsholdet, kan se tilbage på en lang og glorværdig karriere, hvor EM-guldet i 2008 var et af de absolutte højdepunkter.

- Hver slutrunde og hver medalje har sin egen historie. Og dem er der heldigvis en del af. Men det er klart, at EM i 2008 står rigtigt højt.

- Det var fedt endelig at kunne bryde helt igennem for første gang nogensinde. Det var selvfølgelig meget specielt, siger Knudsen.

Med på hele opturen

Siden debuten på A-landsholdet i 1999 er der næsten gået 15 år i rødt og hvidt, så der er mange ting at se tilbage på med stolthed.

- Jeg er meget glad for alt det, jeg har været med til at opnå. Jeg startede i 1999, og det er mange år siden, og dengang var landsholdet ikke det, som det er i dag.

- Jeg føler, jeg har været med til hele opturen. Jeg er stolt over, at jeg har været med til at gøre landsholdet til det, som det er i dag.

- Jeg er meget tilfreds med de ting, som jeg har opnået med landsholdet. Og jeg er glad for alle de medaljer, vi har vundet, forklarer Knudsen.

OL-medaljen mangler

Noget af det, som mangler i pokalskabet, er en OL-medalje. Kort før åbningskampen ved OL i Beijing i 2008 blev Knudsen ramt af blindtarmsbetændelse, som holdt ham ude af den turnering.

- Jeg var tiltænkt en stor rolle. Så det var meget uheldigt for holdet, at jeg fik den blindtarmsbetændelse. Men det kan jeg ikke tænke tilbage på nu.

- Sket er sket. Jeg ved sgu ikke, om det var gået anderledes. Det er spekulationer.

- Men jeg kunne rigtig godt have tænkt mig en OL-medalje. Det er lige det, som mangler, erkender Knudsen.

Et godt tidspunkt at stoppe

Timingen i forhold til stoppet på landsholdet kommer samtidig med, at landstræner Ulrik Wilbek takker af. Til sommer skifter Knudsen til Bjerringbro-Silkeborg efter mange år i tyske Flensburg-Handewitt.

- Nu står landsholdet også over for en ny landstræner. Jeg skal selv rejse hjem til Danmark, og jeg har tre børn. Og min alder taget i betragtning, så synes jeg, at det er et godt tidspunkt at stoppe på, siger 35-årige Knudsen.

- Omvendt siger jeg også, at hvis alt forløber perfekt i den næste periode, og hvis landstræneren kommer i problemer, så vil jeg ikke afvise, at jeg kan hjælpe til igen.

- Men ellers er det selvfølgelig slut med landsholdet for mit vedkommende, fastslår Knudsen.

I løbet af landsholdskarrieren er det blevet til 244 kampe for Knudsen. Den sidste landskamp bliver fredagens træningskamp mod Norge ved Golden League.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen