Wilbek: Farvel til en enestående sportsmand

Den afgående landstræner Ulrik Wilbek kalder Michael V. Knudsen en institution i dansk håndbold.

Artiklens øverste billede
Ulrik Wilbek kalder Michael V. Knudsen en enestående sportsmand.

EM i 2000 var Michael V. Knudsens første slutrunde med herrelandsholdet i håndbold, og 14 år efter spillede den stærke stregspiller sin sidste slutrunde - EM på hjemmebane i Danmark.

Forsvarskæmpen har besluttet sig for at sige farvel i forbindelse med denne uges Golden League-turnering på dansk grund. Turneringen bliver samtidig Ulrik Wilbeks sidste som landstræner, inden han helliger sig jobbet som sportschef.

Wilbek har haft Michael V. Knudsen med ved langt de fleste af de slutrunder, hvor trænerlegenden har stået i spidsen for Danmarks herrer. Men ved OL i 2008 i Kina blev Knudsen ramt af en blindtarmsbetændelse kort før den første kamp.

Et dyrt fravær

Danmark endte på en skuffende syvendeplads ved legene, og Wilbek vurderer, at fraværet af Knudsen kostede dyrt.

- Jeg tror godt, jeg tør sige, at vores resultat ved OL i Beijing i 2008 kunne være blevet et andet og bedre, hvis ikke Knudsen var blevet ramt af blindtarmsbetændelse kort før åbningskampen mod Egypten, siger Ulrik Wilbek i en pressemeddelelse fra håndboldforbundet.

En institution i dansk håndbold

Wilbek har også arbejdet sammen med Knudsen i Viborg HK. Og han siger farvel til stregspilleren med flotte ord.

- Knudsen er intet mindre end en institution i dansk håndbold. Han er indbegrebet af de værdier, vi ønsker at repræsentere.

- Han giver sig altid 100 procent, når han er på banen, og udenfor er han med sit vindende væsen et menneske, alle omkring ham sætter umådeligt meget pris på. En enestående sportsmand, lyder de flotte ord.

Michael V. Knudsen spiller sin sidste landskamp på fredag mod Norge i Golden League-turneringen.

Wilbek tager afsked to dage senere, når Frankrig og Danmark mødes i turneringens sidste kamp.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen