Michael V. Knudsen stopper på landsholdet

Efter mere end 14 år på landsholdet stopper Flensborg-stregen efter fredagens kamp mod Norge.

Artiklens øverste billede
Michael V. Knudsen spiller fredag sin sidste landskamp.

Den mangeårige landsholdsprofil Michael V. Knudsen stopper på håndboldlandsholdet efter 244 landskampe. Sidste kamp bliver kampen mod Norge på fredag.

Det meddeler den 35-årige Flensborg-spiller i en pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund.

- Det er naturligvis en svær beslutning at skulle tage afsked med en epoke, hvor man har haft så mange enestående oplevelser. Både med holdet og personligt.

- Men jeg føler, at tiden er inde nu her, hvor landsholdet står over for et trænerskifte, og hvor jeg sammen med min familie flytter hjem til Danmark for at starte på et nyt kapitel i Bjerringbro-Silkeborg, siger Michael V. Knudsen.

Debut i 1999

Michael V. Knudsen debuterede på landsholdet tilbage i 1999, og det er således en landsholdskarriere på mere end 14 år, der slutter, når Golden League-kampen mod nordmændene fløjtes af på fredag.

Det var daværende landstræner Leif Mikkelsen, der gav den unge stregspiller fra Viborg HK debut i en kamp mod Rusland i oktober 1999.

Den dengang 21-årige Knudsen etablerede sig snart som fast mand på nationalmandskabet, hvor han har været med til at vinde syv medaljer ved store mesterskaber.

Blindtarmsbetændelse i Beijing

Han var en central spiller, da det i 2008 for første gang blev til EM-guld, men senere samme år kom han ud for en af karrierens største nedture, da han blev ramt af blindtarmsbetændelse og måtte melde fra til OL i Beijing.

Knudsens sidste slutrunde med landsholdet blev EM på hjemmebane i Herning, hvor Danmark tog sølv.

Hans 244 landskampe er kun overgået af Lars Christiansen, der nåede hele 338 kampe.

Siden 2005 har Michael V. Knudsen optrådt for Flensborg-Handewitt i den tyske Bundesliga.

Til sommer vender han dog hjem til Danmark, hvor klubkarrieren fortsætter i Bjerringbro-Silkeborg. Her har han kontrakt indtil sommeren 2017.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen