Gudmundur Gudmundsson rystet over overfald

Gudmundur Gudmundsson og hans klub har klaget over lørdagens overfald.

Den kommende danske herrelandstræner i håndbold, Gudmundur Gudmundsson, er for første gang i sin karriere blevet slået af en modstanders træner.

Lørdagens højt profilerede Champions League-kamp mellem Kielce og Rhein-Neckar Löwen endte i tumult, da Kielce-træner Talant Dubsjabaev slog Gudmundsson i skridtet.

"Jeg er dybt rystet," siger Gudmundur Gudmundsson til Jyllands-Posten.

Her er hans version af balladen efterfølgende. Først den, der udspillede sig i minutterne efter slutfløjtet af kampen, der endte med en 32-28 sejr til Kielce.

Slog i skridtet

"Jeg ville hen til mine tidligere spillere fra Kielce og sige tak for kampen. Han (Dubsjabaev, red.) kom farende og endte med at slå mig i skridtet med en knytnæve. Jeg var chokeret og bøjede sammen. Men jeg reagerede selvfølgelig kun ved at råbe af ham," siger den islandske træner.

Undervejs i kampen havde de to trænere en enkelt meningsudveksling.

"Han provokerede mig konstant og en gang i 2. halvleg, sagde jeg til ham, at han skulle stoppe med det. Det var vores eneste kontakt og det var der intet unormalt i."

Balladen stoppede ikke med tumulten og det slag, som videomateriale beviser. På pressemødet beskyldte Dubsjabaev sin kollega for undervejs i kampen at have lavet oralsex-bevægelser mod ham.

"Jeg har aldrig, aldrig lavet de bevægelser. Selvfølgelig har jeg ikke det. Manden er jo vanvittig, når han påstår, at jeg står og laver sådanne bevægelser på sidelinjen. Han løj," siger Gudmundsson, der sammen med sin klub omgående sendte en klage over Dubsjabaev til det Europæiske Håndbold Forbund, EHF.

LINK: Se de to trænere komme i håndgemæng efter kampen

Ingen straf

"Vi har klaget over hans slag og hans opførsel på pressemødet. Han skal ikke sidde og lyve om mig på den måde. Det vil vi simpelthen ikke acceptere," siger Gudmundur Gudmundsson, der dog ikke forventer andet end at stå ansigt til ansigt med Kielce-træneren igen på mandag, når den sprængfarlige returkamp spilles i Mannheim.

"EHF gør selvfølgelig ikke noget. De reagerede ikke på Århus Håndbolds oplevelse i Zomimak, så selvfølgelig kommer der heller ikke nogen straf til ham for det her. Ham skal vi stå overfor igen om få dage," forudser Löwens træner.

Han har aldrig tidligere haft en batalje med Talant Dubsjabaev.

"Men det er der mange andre, der har. Dubsjabaev har slået en modstander og truet både spillere og trænere. Hvis man påtaler hans opførsel under en kamp, så optræder ham som om, at man har generet kongen.  Han er voldsomt aggressiv og provokerende. Den oplevelse i lørdags gjorde mig virkelig skuffet. Sådan noget skal ikke ske i vores sport," siger Gudmundur Gudmundsson.

LINK: Se de to trænere skændes for åben skærm i klippet her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen