DM-finale: Hvalen åd guppyen

BSV latterliggjort for anden DM-finale i træk med kæmpenederlag til AG København.

Artiklens øverste billede

DM-finalerne var sat til 120 minutter. Men ret beset kunne man afblæse tvisten efter 15-16 minutter.

AG København kunne have fået deres guldmedaljer og alle kunne komme tre dage tidligere på ferie.

Selvfølgelig spiller BSV og AG København retur-finale på lørdag i Herning, men efter 19-30 i Aarhus er det kun af kosmetisk betydning. Og den slags er nu engang kønnest på kvinder.

Mirakler kræver klasse

Nu er der før sket mirakler i håndbold. Men det kræver ikke bare held, men også klasse, hvis den svage part skal vende slagets gang. I forhold til AG København har BSV absolut ingen klasse. Derfor: Tillykke med mesterskabet, AG København.

Der er 10-12 mio. kroner til forskel på de trupper, men det undskylder ikke, at BSV igen latterliggjorde sig selv i den vigtigste kamp af alle. De gjorde det samme for et år siden, da de ambitiøse midtjyder var totalt til grin i den anden DM-finale i Parken.

Onsdag aften skete det så på den midlertidige hjemmebane i Aarhus. Jydernes elendighed kan skrives ned til det faktum, at de ikke evnede at score i de sidste 14 minutter af 1. halvleg og efterfølgende fem minutter efter pausen. 19 minutter uden mål i en DM-finale!

Cement om benene

Vel dækkede AG København godt op. Og ja, Kasper Hvidt var selvfølgelig fremragende. Men det bortforklarer ikke, at man konstant spiller bolden sidelæns, aldrig går ind og tager tæskene og en fjerdedel inde i en DM-finale ligner generte skoledrenge, der har tisset i bukserne.

Tag en mand som Rasmus Lauge. Manden skal til OL om to måneder. Onsdag aften skulle han lede sit hold, men løb konstant ind i Lars Jørgensens senede arme. Dér stod han så, mens veteran Jørgensen pøsede cement omkring hans ben.

Næppe nogensinde har københavnerne haft det så let i så stor en kamp. 14-7 ved pausen. Uden at rulle hele kavaleriet ud. Men kan man fange en haj med en lille sten, er der jo ingen grund til at bruge en harpun.

Aarhusiansk sauna

Lad os være gode ved BSV og sige, at der kun var to klassers forskel på de to hold. Den slags er sjældent interessant at betragte. Det kunne end ikke fremmødet fra 4.814 tilskuere i den aarhusianske sauna ændre på.

Det spændingsforladte opgør nærmede sig ligefrem det kedelige, fordi kampen aldrig fik en rytme. Igen grundet det kummerlige tv-gulv, som sikkert er pænt at se på ved kakkelbordene, men som trækkes med den lille skavank, at man ikke kan spille håndbold på det. Der var sjældent mere end 30 sekunders håndbold, før en nedlagt spiller blev afløst af pause og gulvtørring.

Det gav imidlertid masser af tid til at snakke sæsonen igennem med sidemanden. Man kunne jo fable om det sjove i, at man i AG København har kritiseret turneringsformen med det argument, at man kun behøvede at være på toppen i april og maj for at vinde guldet. Det behøver AG København så heller ikke engang.

God spindoktor

Diverse håndboldledere skal have fat i en virkelig god spindoktor for i sommerpausen at komme op med et brugbart argument for, at næste sæsons DM-kamp bliver vildt spændende. Et forsigtigt gæt kunne allerede nu være: Nej, det gør ikke. AG København vinder.

Det blev retfærdigvis en anelse bedre med BSV i kampens sidste fjerdedel. Med da var skaden sket og finale-serien for længst afgjort.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.