Melgaard kan få VM-debut mandag

Mette Melgaard er på vej til Brasilien og er muligvis allerede med mod Argentina.

Artiklens øverste billede

Der er forstærkning på vej til det danske kvindelandshold i håndbold, der lige nu spiller VM i Brasilien.

Mette Melgaard sidder i et fly til São Paulo og lander i Brasilien søndag aften lokal tid.

Vurderer mandag

Og selv om det først var meningen, at hun skulle i kamp mod Kroatien på tirsdag, åbner trænerteamet for, at Randers-spilleren allerede kan komme i aktion mandag mod Argentina.

- Vi tager en vurdering mandag morgen af, hvordan hun har det. Hvis hun har for meget jetlag eller er for træt, så spiller hun ikke. Det vigtigste for os er trods alt, at hun er klar, når vi spiller mod Kroatien, siger assistenttræner Kim Jensen.

Vurderingen af Melgaards velbefindende sker blandt andet ved at måle hendes morgenpuls. Er den unormalt høj, er det tegn på, at kroppen er stresset og har brug for hvile.

- Men Mette siger, at hun ikke plejer at have problemer i den retning, så nu må vi se. Hun er også god til at falde ind på et hold, så hvis ellers kroppen har det godt, så ryger hun på holdkortet, siger Kim Jensen.

Stort kompromis

Mette Melgaard, der er holdets vigtigste forsvarsspiller, havde egentlig meldt afbud til VM-slutrunden i Brasilien og planlagt en privat ferie med familien, men afbud fra Rikke Skov betød, at landstræner Jan Pytlick bad hende genoverveje beslutningen.

Det endte med, at hun fik lov at droppe træningslejren inden VM og tage på ferie, hvis bare hun så dukkede op til de vigtige kampe i den indledende gruppe.

- Det har været et af de helt store kompromisser for os som trænere, men vi har accepteret det, fordi Mette har så stor betydning for holdet, siger Kim Jensen.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen