Wilbek fik panderynker

Forsvarsspillet bliver det største indsatsområde for landsholdet. Det står klart efter 26-29 nederlaget til Spanien i Super Cup.

Artiklens øverste billede
Nikolaj Markussen hamrer bolden i mål. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Hannover

Panderynkerne ankom lørdag hos landstræner Ulrik Wilbek.

Han brød sig ikke om at se de massive problemer, som hans landshold løb ind i, da holdet tabte 26-29 til Spanien i Super Cupens anden kamp.

»Forsvaret bekymrer mig,« erkendte Ulrik Wilbek i minutterne efter et af holdets sjældne nederlag.

Verdens bedste målmand

Det var i høj grad i forsvaret, at Danmark har et stykke arbejde foran sig inden EM i januar. Også selv om danskerne rent målbart tabte kampen til Spaniens målmand Arpad Sterbik.

»I dag spillede han som verdens bedste målmand og så er han umulig at slå. Det må vi bare anerkende,« sagde den danske landstræner.

Han og alle andre fik igen set, at Mikkel Hansen er uerstattelig på landsholdet. Det etablerede angrebsspil sad på ingen måde i skabet. Spanierne dækkede som ventet offensivt og pressede Mikkel Hansen. Denne lørdag i TUI Arena i Hannover fandt AGK-stjernen ingen modtræk.

Stressede Mikkel Hansen

Dygtigt stressede spanierne Mikkel Hansen til at fejle og så var der problemer for det danske spil. Man skulle mene, at indskiftningen af Kasper Irming kunne have hjulpet. Men isoleret med en enkelt spanier fik Kolding-spilleren aldrig gang i sine hurtige fødder. Måske holdt han igen, fordi han indledte med to hovedrystende begynderfejl. I modsætning til storkampen mod Tyskland, hvor Irming havde gode aktioner fra første færd.

»Det er præcis i sådan en kamp, at vi skal bruge Irmings kvaliteter. Men vi så, at han ikke er rutineret nok til at løfte denne type opgave,« mente Ulrik Wilbek.

Samtidig havde danskerne fysiske problemer, når de spanske skytter kom tæt på. Det gjorde især tunge Joan Canellas og rapfodede Daniel Sarmiento. Heldigt for danskerne, at det lørdag var Niklas Landins tur til at stå på mål. BSV-keeperen var fremragende før pausen og snuppede blandt andet to straffekast.

Succesfuld indskiftning

Sammen med en succesfuld indskiftning af Nikolaj Markussen var det Landin, der forhindrede spanierne i at føre med mere end tre mål i 1. halvleg.

Det paradoksale var, at angrebsspillet blev betydeligt bedre efter pausen. Mikkel Hansen spillede i højere fart og senere kom unge Rasmus Lauge ind og spillede helt anderledes end i 1. halvleg.

»Vi begyndte endelig at spille direkte. Det gjorde os farlige,« mente Rasmus Lauge.

Men ak og ve. Trods 20-18 føring var Danmark aldrig tæt på at slå et hul. Dels stod Sterbik strålende, dels afgik midterforsvaret ved døden. Kasper Nielsen og Anders Oeschler var udspillet på kryds og tværs, mens deres faste makker, Michael V. Knudsen, slap bedre fra den svære opgave. I torsdags var det omvendt.

»Der var slet ikke noget samspil i forsvaret. Vi mangler Rene Toft Hansen, men derfor må der ikke opstå så store problemer. Vi spillede altså mod nogle spaniere, som i angrebsspillet ikke er særlig gode,« vrissede landstræneren.

Svage dommere

Han kunne være hoppet i redningsbåden og brugt de svage tyske dommere som undskyldning. De forstod overhovedet ikke at skelne mellem angrebsfejl og frikast. Det frustrerede de danske spillere, men også Wilbek, der stod efter kampen med røde kinder som det klassiske bevis på, at han har været vred undervejs.

»Det var underlige kendelser, men de to tyskere dømmer normalt godt. Jeg kaster mig ikke over dem på grund af en enkelt dårlig kamp,« sagde landstræneren.

Søndag slutter han og holdet Super Cup med en kamp mod Sverige i Halle. Derefter skal landstræneren hjem og tænke sig godt om inden han udtager sit EM-hold.

null

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.