Viborg klager over manglende VM-forsikring

Viborg-direktør Peter Cassøe er sur over, at håndboldforbundet IHF afviser at forsikre klubbens VM-spillere.

Artiklens øverste billede
- Det kan ganske enkelt ikke være rimeligt, at verdenshåndboldens øverste organ udøver den her form for kønschikane, siger Peter Cassøe i en pressemeddelelse.

Viborg HK er dybt utilfreds med det internationale håndboldforbund (IHF), som afviser at forsikre alle spillere ved det forestående VM for kvinder i Brasilien.

Viborg-direktør, Peter Cassøe, kalder det skandaløst og opfordrer de nationale forbund til at tage affære.

- Det kan ganske enkelt ikke være rimeligt, at verdenshåndboldens øverste organ udøver den her form for kønschikane, siger Peter Cassøe i en pressemeddelelse.

Klubdirektøren undrer sig over, at der ingen problemer er med at forsikre spillere og tilmed yde lønkompensation til klubberne ved herrernes VM-slutrunder.

- IHF-præsident Hassan Moustafa vil gerne spinde guld på damehåndbolden gennem indtægter fra værtslandene, tv- og reklamerettigheder, mens han tilsyneladende er helt ligeglad med hele det underliggende håndboldsystem, der giver ham disse muligheder.

En skandale

- Det er en skandale, og det kan vi som en klub, der leverer rigtig mange spillere til VM, ikke sidde overhørig, siger Peter Cassøe.

Han mener desuden, at de nationale forbund som minimum selv må gå ind og forsikre VM-spillerne, sådan som Dansk Håndbold Forbund (DHF) har gjort det for danske klubber.

Sker det ikke, vil Viborg gå efter erstatning hos det enkelte lands forbund, hvis en spiller kommer skadet hjem fra VM.

- Vi er meget glade for, at DHF har lavet en forsikringsdækning. Men alle vores udenlandske VM-spillere er også meget vigtige for klubben.

- Det kan få store sportslige og dermed også økonomiske konsekvenser, hvis de kommer ukampdygtige hjem fra VM.

- I det tilfælde har vi ikke andet at gøre end at rette et erstatningskrav mod det forbund, som vi har frigivet spilleren til, siger Peter Cassøe.

Viborg er repræsenteret med i alt ni spillere ved VM.

Ritzau

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen