Eksperter tvivler på AG København

AG København får svært ved at opfylde ambitionen om en plads i Champions League-semifinalen.

Artiklens øverste billede
Ulrik Wilbek mener, at der ligger hårdt arbejde forude, hvis AG København skal sikre sig adgang til Champions League-semifinalerne i næste sæson: Foto: Niels Hougaard.

Det bedste hold nogensinde i dansk håndbold. Men næppe godt nok til at opfylde ambitionen i Champions League. Det er dommen fra håndboldkyndige folk, der af Morgenavisen JyllandsPosten er blevet bedt om at vurdere AG Københavns trup og muligheder til næste sæson.

»Det kommer an på tre ting. Skader, lodtrækningsheld og om de ældre spillere kan motivere sig i betydelig mindre rammer, end de har været vant til. Jeg kan nævne Morten Børup Hallen i Skanderborg eller Stoholm Idrætscenter. Kan de motivere sig til at træne fuldt igennem? Jeg må også sige, at Olafur Stefansson, Karol Bielecki og Gudjon Valur Sigurdsson alle har toppet deres karriere. Krysztof Lijewski er en klassespiller, der dog har en skadeshistorie, der gør ham til noget af en lottokupon,« siger landstræner Ulrik Wilbek og bakkes op af ekspert og kommentator Bent Nyegaard:

»Lodtrækningsheld betyder vildt meget. Hvis man sammenligner med de fire hold, der i weekenden spillede sig i årets semifinaler, så er svaret nej. Materialet er simpelthen ikke godt nok til de helt store drenge. Det er et fantastisk hold og det bedste hold nogensinde på dansk grund. Man skal ikke skose Jesper Nielsen, for det er i sandhed et godt hold, han har samlet. Men det bliver ikke et af verdens fire bedste."Holdet blev fuldendt med Karol Bieleckis og Krysztof Lijewskis underskrifter i forrige uge.

Der skal arbejdes hårdt

Bekymringen går især på motivationsfaktorerne hos AG, hvor seks af de 16 spillere i 2011/2012-truppen har passeret 30 år og alle har haft store karrierer på den internationale scene.»Jeg forstår argumentet og det bliver helt sikkert et mentalt arbejdsområde hos os. Den samme bekymring var der før den nuværende sæson omkring folk som Joachim Boldsen, Kasper Hvidt og Lars Jørgensen. Men de har altså knoklet og været meget motiverede hele sæsonen. Det samme skal vi finde frem i de nye spillere,« siger AG København-træner Klavs Bruun Jørgensen.

Kan komme langt

Han erkender, at sammensmeltningen af så mange rutinerede spillere bliver en stor udfordring og at klubejer Jesper Nielsens erklærede målsætning om en Champions League-semifinale bliver svær.»Det bliver ikke nemt. Vi har en fair chance, men det vil blandt andet kræve en smule held i lodtrækningen. Overordnet set er jeg enig i, at det er en trup, der kan komme meget langt i den turnering,« siger Bruun Jørgensen.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen