Sponsor: Herrelandsholdet falder i værdi

Landsholdets sponsor er overrasket og utilfreds med den fastlåste konflikt mellem herrelandsholdet og håndboldforbundet.

Artiklens øverste billede

Håndboldlandsholdets værdi daler og daler for hver dag.De forsvarende europamestre og landets mest succesrige sportshold har sat noget af storheden over styr i den verserende lønkonflikt mellem Dansk Håndbold Forbund (DHF) og landsholdspillerne.Holdets nuværende sponsorat med Cimber Sterling udløber den 31. december.»Varen er blevet dårligere af denne konflikt. Jeg mener ikke, at DHF kan få det samme i deres næste sponsoraftale, som de fik med os i januar,« siger salgsdirektør i Cimber Sterling, Bjarne Rasmussen.Han udelukker ikke, at hans virksomhed vil byde ind, når en ny aftale skal laves til efteråret. Men her og nu er Cimber Sterling end ikke sikker på, at deres aftale med DHF kommer til at løbe helt frem til udløbsdatoen.For 11 dage siden krævede landsholdsspillerne, at DHF og Cimber stopper med at bruge holdet i reklamer o. lign, hvis ikke der inden den 29. juli er lavet en lønaftale mellem spillerne og forbundet.»Det lader til, at der ikke findes et landshold om 10 dage, hvis spillerne kan nægte forbundet og os at bruge dem på billeder. I givet fald betragter vi også vores aftale med DHF som ophørt,« fastslår Bjarne Rasmussen.

Ulykkelig direktør

Det scenarie vil være en katastrofe for DHF. Aftalen med Cimber er en af forbundets vigtigste indtægtskilder.»Det vil være en dybt ulykkelig udvikling for alle parter. Jeg må bare sige, at spillernes aktion ikke gør det nemmere at fastholde nuværende sponsorer eller skaffe nye. Det vil betyde, at vi får endnu sværere ved at opretholde den økonomi, vi har på herrelandsholdet. Spillerne skyder sig selv i foden, for det betyder jo bare, at de ikke kan få den løn og i de forhold, som vi byder dem nu,« siger direktør i DHF, Morten Stig Christensen.Hos Cimber følger man den fastlåste situation med skuffelse og undren.»Vi troede, at der var våbenhvile i ferien. Der var gået lidt for meget fagforening i sagen, og vi fornemmede, at begge parter var trætte af situationen og at der derfor ville komme en hurtig løsning efter ferien. I stedet kom spillerne så med deres ultimatum for 11 dage siden, hvilket kommer meget bag på os,« siger Bjarne Rasmussen.

En hælervare

Flyselskabet har kun haft sporadisk kontakt med DHF under konflikten, og har primært fået sine informationer gennem pressen. Det har ikke været rar læsning.»Det siger sig selv, at vi gør os mange overvejelser om, hvorvidt vi ønsker at forblive som sponsor for herrelandsholdet. Vores navn er jo blevet symbol på splittelse og konflikt. Og det er blevet endnu værre af spillernes ultimatum, der gør, at vi nærmest står som en kriminel, der har købt en hælervare. Det bryder vi os overhovedet ikke om,« siger Cimber Sterling-direktøren.Foreløbig er der intet sket i sagen. Spillerne kræver fremdeles en aftale inden den 29. juli, hvis ikke forbundet skal nægtes at bruge dem i kommerciel sammenhæng. DHF har meldt ud, at de ikke bryder som om at forhandle med en pistol for panden. Siden har der ikke været kontakt.I stedet har DHF arbejdet på at arrangere en mini-træningslejr for landsholdet i september. Den skal fungere som afløser for den træningslejr i juni, der blev aflyst, da konflikten brød løs. Landstræner Ulrik Wilbek vil få til opgave at udtage et landshold til samlingen.»Hvis de spillere, der udtages, ikke ønsker at stille op, så må Ulrik finde nogle andre. Længere er den ikke. Så langt er vi heldigvis ikke kommet, men vi kan blive nødt til at bede Ulrik om at udtage et nyt landshold. Vi kan jo ikke tvinge nogen til at spille for Danmark,« siger Morten Stig Christensen.

I hver sit hjørne

Her og nu står parterne meget langt fra hinanden. I snart en måned har stridsspørgsmålet ikke været lønnens størrelse. DHF har nægtet at sende sine regnskaber til spillernes repræsentanter, men tilbudt dem at se dem på forbundets kontor. Spillerne nægter og kræver papirerne tilsendt. Dér står parterne så i hver deres ringhjørne, og ingen af dem virker villige til at rokke sig.»Så må vi droppe de gensidige krav og i stedet sætte os til forhandlingsbordet. Det vil være grotesk, hvis samarbejdet falder definitivt sammen, fordi spillerne ikke kan få tilsendt nogle papirer,« mener DHF-direktøren.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen