Guld til U17-pigerne

Søndag aften sikrede de danske U17-landholdspiger sig guld ved EM i Serbien, efter en finalesejr på 24-23 over Rusland.

Artiklens øverste billede
Topscorere for Danmark blev Signe Sjøllund Pedersen og Rie Ebbesen med hver fem scoringer. Foto: Lars Krabbe

Der var dog ikke meget, der tydede på, at det skulle blive til dansk guld efter første halvleg, som russerne førte med 16-10.

Russerne øgede oven i købet pauseføringen til 17-10 kort inde i 2. halvleg, men så indledte Heine Eriksens mandskab en forfølgelse af sjældent set format.

"Vi var spillet på kryds og tværs ud af banen i 1. halvleg, og da russerne slog kontra, da vi kort før pausen misbrugte chancen for at komme på 15-11, var vi for alvor presset, da vi gik ned i omklædningsrummet før de sidste 30 minutter," siger landstræneren til DHF’s hjemmeside.

Russisk kollaps

Men stille og roligt fik de danske piger ædt sig ind på den russiske føring og med få minutter igen, kom de op på 23-23.

Louise Burgaard sørgede for målet til 24-23, og da russerne ti sekunder før tid sendte en kvalificeret afslutning af sted, lukkede Cecilie Greve buret af endnu engang, og så kunne danskerne spadsere finalesejren hjem.

Topscorere for Danmark blev Signe Sjøllund Pedersen og Rie Ebbesen med hver fem scoringer.

Udover guldet kunne holdet også glæde sig over, at hele tre danske spillere var med på det all star-hold, der blev offentliggjort efter finalen, nemlig målvogter Cecilie Greve, højre fløj Anne Mette Pedersen og højre back Louise Burgaard.

Tilfreds landstræner

Guldmedaljerne glædede ikke mindst A-landstræner Jan Pytlick.

"Spillernes målrettethed og deres evne til at fokusere på opgaven har gjort et dybt indtryk på mig. Det kan godt være, at både russerne og franskmændene råder over større individualister, end vi gør, men vores kollektiv er langt stærkere - selv om vi også har en række spillere med iøjnefaldende individuelle kvaliteter,” siger Jan Pytlick til dhf.dk.

I kampen om bronze, slog Norge de forsvarende mestre fra Frankrig med hele 42-28.

Leveret af HAANDBOLD.COM

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen