*

Håndbold

Skjern brød mærkelig forbandelse på 910 dage

Skjern slog Århus for første gang siden 2015 og spillede sig til tops i herreligaen.

Skjern-spilleren Anders Eggert blev topscorer i kampen med 8 mål. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Skjern er nyt tophold i herreligaen.

Sent onsdag aften vandt holdet med 29-26 på udebane over Århus Håndbold.

Det lyder som en rutineaktion for et klassemandskab som Skjern, der vandt DM-sølv i sidste sæson. Men det var rent faktisk første gang siden 2015, at Skjern formåede at besejre Århus.

Skjern har haft et seriøst problem, et kompleks i forhold til Århus, der normalt befinder sig i midterfeltet af ligaen. Det var således første gang i 910 dage, at Skjern-holdet fik en sejr over Århus.

Århus fulgte med i anden halvleg ved konsekvent at spille 7 imod 6 i angrebet for at bryde det fysisk stærke Skjern-forsvar op. Det gav mange scoringer, men det var ikke nok til at følge med, da det hele skulle afgøres efter 13-13 ved pausen.

Dermed fik Århus-træner Erik Veje Rasmussen ikke ret i den forudsigelse, som han kom med inden kampen:

»Jeg har bedt mine spillere om at holde lidt igen, så vi ikke kommer for langt foran. Og så slår vi til sidst. Det bliver en fed kamp,« sagde Århus Håndbold-træner Erik Veje Rasmussen inden kampen i højtaleren ud til den godt fyldte Ceres Arena, hvor der sad 4.512.

Det var naturligvis sagt med et smil i øjenkrogen. Men Veje Rasmussen fik altså ikke ret, fordi da det hele skulle afgøres kunne Århus Håndbold ikke stå distancen i forsvaret.

Skjern blev ved med at score, eller spille sig til straffekast, som Anders Eggert sikkert omsatte til mål. Han blev topscorer i kampen med 8 mål.

Århus Håndbold lagde ellers bedst fra land i første halvleg med hurtigt og varieret angrebsspil anført af playmakeren Tobias Møller, og bagspilleren Anders Martinussen, der inden kampen blev kåret til månedens spiller i herreligaen efter en stærk måned med masser af mål og en scoringsprocent på 80.

Århus kom foran både 6-3 og 9-5, inden Skjern fik styr på forsvarsspillet, og den tidligere Århus-målmand Emil Nielsen fik gang i paraderne imod sine tidligere holdkammerater.  

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her