*

Håndbold

Nøddesbo vil klædes på til et liv efter håndbold

Håndboldprofilen Jesper Nøddesbo vender til sommer hjem til Danmark efter ti år i FC Barcelona – blandt andet fordi han vil i gang med at skabe en civilkarriere.

»Jeg ved jo godt, hvor alderen er på vej hen. Jeg skal være velforberedt den dag, at det hele slutter. Jeg vil ikke stå på bar bund, og der kan BSV hjælpe med at klæde mig på,« siger Jesper Nøddesbo. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Han havde forespørgsler fra forskellige klubber rundt om i Europa, men muligheden for at støbe fundamentet til et civilt arbejdsliv efter håndboldkarrieren blev afgørende for Jesper Nøddesbo.

Den 36-årige dansker blev mandag offentliggjort som ny stregspiller i Bjerringbro-Silkeborg (BSV). Efter ti år i FC Barcelona med 38 titler til følge, hvis man tæller alle cupturneringer med, vender han til sommer hjem til dansk håndbold i form af den midtjyske fusionsklub.

Her kunne han få en treårig kontrakt, fortsætte med at spille håndbold på topniveau og ikke mindst få etableret et netværk til et kommende civilt arbejdsliv.

»Der er stadig fuldt fokus på håndbolden, men i BSV oplevede jeg samtidig en forståelse for, at jeg skal afsøge områder til en karriere efter håndbolden,« siger Jesper Nøddesbo.

Derfor kunne han også hurtigt informere de øvrige interesserede klubber i Europa om, at der ikke var nogen interesse for et skifte.

»Min familie og jeg ønskede ikke et helt nyt udlandseventyr. Det var enten at blive i Barcelona eller vende hjem til Danmark,« siger Jesper Nøddesbo, der mangler den sidste store opgave i sin masteruddannelse for at blive færdiguddannet coach.

»Det har givet en ro at tage beslutningen om, at det er det her, vi gør. Jeg ved jo godt, hvor alderen er på vej hen. Jeg skal være velforberedt den dag, at det hele slutter. Jeg vil ikke stå på bar bund, og der kan BSV hjælpe med at klæde mig på,« siger Jesper Nøddesbo.

Inden OL- og EM-guldvinderen tiltræder i sin nye klub, skal han dog spille et par vigtige kampe for FC Barcelona.

I næste weekend spiller det spanske mesterhold om Champions League-trofæet ved Final Four-stævnet i Köln, hvorefter finalen i den spanske pokalturnering venter den 9. juni.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her