*

Håndbold

Alle fem Toft-søskende er elitespillere: Hjemmelavet rugbrød er opskriften

I familien Toft Hansen er der allerede to landsholdspillere og to ligaspillere. Nu er lillesøster på 17 år kommet på ungdomslandsholdet.

René Toft Hansen (tv) og Henrik Toft Hansen i aktion for det danske landshold. Foto: Anita Graversen

Familien Toft Hansen er lig med håndbold.

Alle fem søskende har kastet sig ud i tophåndbold. De to ældste, René Toft Hansen og Henrik Toft Hansen, er professionelle i Tyskland og olympiske guldvindere.

De to mellemste, Majbritt Toft Hansen og Allan Toft Hansen, har spillet i ligaen i denne sæson for henholdsvis SK Aarhus og Mors-Thy.

Og nu rykker lillesøster på 17 år også. Hun spiller til daglig på FCM’s U16-hold. Men hun har også fået debut for det danske U17-landshold, hvor hun i alt er kommet op på seks landskampe.

»Jeg drømmer om at komme til at spille på ligaholdet og en dag på A-landsholdet, hvis jeg er dygtig nok,« siger Jeanette Toft Hansen til TV2 Sporten.

Håndbold- søskende

René Toft Hansen, 32 år, THW Kiel, streg, A-landsholdet

Henrik Toft Hansen, 30 år, Flensburg-Handewitt, streg, A-landsholdet

Majbritt Toft Hansen, 23 år, SK Aarhus, streg

Allan Toft Hansen, 20 år, Mors-Thy Håndbold, streg, Kampe for U19-landsholdet

Jeanette Toft Hansen, 17 år, FCM U16, bagspiller, Kampe for U 17 landsholdet

Hun henter erfaring og gode råd hos sine søskende.

»Jeg kender jo livet som håndboldspiller rigtig godt fra mine brødre. Jeg ved, hvilket liv de lever. At lave noget, man elsker, det må være en fed ting at gøre. Det har jeg tænkt mig at se, om jeg også kan opnå,« siger Jeanette Toft Hansen til TV2 Sporten.

Børnene er vokset op på familiegården ved Roslev nord for Skive. Og det er en af forklaringerne på børnenes råstyrke.

»Min mor har altid sagt, at det har været komælk og hjemmelavet rugbrød, der har givet os muskler på kroppen og gjort os stærke,« siger Jeanette Toft Hansen til TV2 Sporten.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her