*

Håndbold

Magnus Landin aflaster Mikkel Hansen

Landstræner Nikolaj Jacobsen ser stort potentiale i Magnus Landin, fordi han kan aflaste Mikkel Hansen.

Mikkel Hansen fik fuld spilletid i EM-kvalifikationskampen imod Ungarn, fordi han kunne puste ud i forsvaret. Foto: Claus Bonnerup/Polfoto

Hvad laver Mikkel Hansen ude på fløjen i forsvaret?

Det er et af de tiltag, som Nikolaj Jacobsen har benyttet og dyrket i sine to første kampe som ny cheftræner. Hansen sparer kræfter og luft, så han kan give den fuld gas i angrebet.

Hvis man scorer fem mål på fem forsøg, bliver man ikke skiftet ud, så får man et klap på skulderen.
Nikolaj Jacobsen, landstræner

Danmark skrabede en lidt heldig uafgjort 25-25 hjem i Ungarn og fulgte det op søndag aften med en sejr på 35-27 over samme mandskab, der dog stillede op uden fire af de største profiler.

Nikolaj Jacobsen ser et stort potentiale i fløjspilleren Magnus Landin, der har fået næsten fuld spilletid i de to kampe. Han har været effektiv som afslutter, og så har Landin fysikken til at dække op som back. Det kan aflaste Mikkel Hansen, der kan spare kræfter ved at dække op som fløj.

Kan få pauser

»Det gør, at Mikkel Hansen kan spille hele kampen, fordi han kan få sine pauser, når han kommer ud på fløjen i forsvaret. Det er meget værdifuldt, fordi så kan vi holde trykket i angrebet i begge halvlege,« siger Nikolaj Jacobsen.

Herrelandsholdet

Kommende kampe

Danmark mangler to EM-kvalifikationskampe:

  • 16. juni: Holland-Danmark
  • 18. juni: Danmark-Letland

Den 21-årige Magnus Landin har med sine 196 centimeter fysikken til at stoppe de tunge drenge. I det første opgør i Ungarn var han med til at stoppe både Balázs Laluska og László Nagy.

»Det er to af de bedste højrebacks i Champions League,« siger Nikolaj Jacobsen.

Ekstra muligheder

Det er dog ikke sikkert, at han kan dække på samme niveau som Mikkel Hansen, men det giver nogle andre muligheder i offensiven.

»Det kan godt være, når vi møder Tyskland og Frankrig, at han vil få problemer, men man skal også se på, at jeg får noget den anden vej. Det betyder også, at jeg kan have Michael Damgaard eller Nikolaj Markussen med på den lange side (længst ud til udskiftningsbænken, red.). Det kan godt være, at det koster to mål mere i defensiven med Landin, men hvis vi får fem den anden vej, så er det stadig et plus på tre mål,« siger landstræneren.

Både Ulrik Wilbek og Gudmundur Gudmundsson har ofte benyttet et rotationsprincip på fløjene, så spillerne fik en halvleg hver. Sådan bestyrer Nikolaj Jacobsen ikke butikken.

»Hvis man scorer fem mål på fem forsøg, bliver man ikke skiftet ud, så får man et klap på skulderen,« siger Nikolaj Jacobsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her